Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lancia Delta Futurista: Hebben, hebben, hebben!

‘Shut up and take my money!’ Meer informatie over deze Lancia Delta Futurista hoeven we niet. We willen hem gewoon. Al gaat dat een behoorlijk probleem worden, want hij moet maar liefst 300.000 euro kosten.

03-lancia-delta-futurista

De Lancia Delta Futurista is een product van het Italiaanse bedrijf Automobili Amos, dat is opgericht door coureur en verzamelaar Eugenio Amos. Hij is gebaseerd op een bestaande Lancia Delta, maar kreeg de Singer-behandeling. Daarmee doelen we natuurlijk op de Amerikaanse autobouwer die Porsche 964’s ombouwt tot retromoderne 911’s met een sublieme afwerking en een tranentrekkend hoge prijs.

Driedeurs

Dat was zowel van binnen als van buiten ook wel nodig, want de Lancia Delta Integrale staat niet bekend om zijn bouwkwaliteit. Opvallend is overigens dat Automobili Amos een driedeurs van de klassieke Italiaanse hot hatch heeft gemaakt. En het moet gezegd, dat staat hem heel erg goed.  Sowieso heeft het oorspronkelijke ontwerp van de Delta Integrale de tand des tijds uitstekend doorstaan.

Twintig stuks

Automobili Amos is van plan slechts twintig Delta Futurista’s te bouwen. De viercilinder turbomotor onder de kap is gekieteld tot 330 pk en hoeft slechts 1250 kilogram voort te stuwen. Er is namelijk kwistig gebruikgemaakt van koolstofvezel om het gewicht te drukken. De handgeschakelde versnellingsbak van de Delta is zo goed als origineel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.