Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is hoe de toekomstige Lancia-modellen eruit komen te zien

Nou ja, niet letterlijk zo, natuurlijk. Deze verzameling prachtige klassiekers vormt de inspiratie voor de wederopstanding van het kwakkelende Italiaanse merk. Hoe dat naar de toekomst wordt vertaald, zien we op 28 november op de Lancia Design Day.

Lancia wordt naar eigen zeggen ‘progressief klassiek’. Die designtaal gaat terugkomen in drie aankomende modellen, waaronder de nieuwe Ypsilon, die in 2024 op de markt komt, en een auto die voorlopig wordt aangeduid als Delta. Daarbij spreekt Lancia over een vlaggenschip dat moet gaan scoren in het grootste autosegment van Europa. Dat moet bijna wel een SUV zijn.

Lancia krijgt tien jaar de tijd

Lancia heeft van moederbedrijf Stellantis tien jaar de tijd gekregen om de boel weer op de rit te krijgen. Het merk verkoopt alleen nog auto’s in Italië, waar de stokoude Ypsilon wonderwel beter verkoopt dan alle Alfa Romeo’s bij elkaar. De tijd dat het Chryslers met een Lancia-logo verkocht, moeten we zo snel mogelijk vergeten.

Inspiratie uit het verleden

Voor de op stapel staande nieuwe modellen hebben de designers dus naar het verleden gekeken. De Lancia Delta HF Integrale, Stratos en 037 vormen de inspiratie voor de sportieve elementen.

De Beta HPE en Gamma Coupé doen dienst als voorbeelden voor de praktische en comfortabele kanten van het nieuwe Lancia.

Eén model met ronde achterlichten

Geeft de fabrikant al concrete designelementen prijs. Nee, niet echt. Er wordt alleen in vage termen gesproken over “primitieve geometrische vormen” en “bochtige lijnen”. Er komt in ieder geval één model met ronde achterlichten, zo meldt Lancia. Die grijpt terug op de rallywinnende Stratos en 037.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.