Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Tesla-topman Elon Musk uit bizarre beschuldiging

Wat is er in vredesnaam met Tesla-topman Elon Musk aan de hand? Twee maanden na zijn excuses aan een Britse duiker – die hij een pedofiel had genoemd – komt hij weer met bizarre aantijgingen. In een e-mail noemt Musk de man een kinderverkrachter.

Elon Musk

De duiker, Vernon Unsworth, was betrokken bij de redding van twaalf jonge voetballers en hun coach uit een Thaise grot. Na de operatie uitte hij kritiek op Musk, die ongevraagd naar Thailand was afgereisd om het reddingsteam een kleine onderzeeër aan te bieden. Unsworth verweet Musk uit te zijn op publiciteit en legde uit dat de minionderzeeër volstrekt onbruikbaar zou zijn geweest in het grottencomplex.

Pedofiel

Musk twitterde daarop dat Unsworth een pedofiel was, een claim waarvoor hij later zijn excuses aanbood. Gisteren publiceerde Buzzfeed echter twee e-mails van musk aan een journalist, waarin hij Unsworth een kinderverkrachter noemt. Volgens de Tesla-topman is de Britse duiker jaren geleden naar Thailand verhuisd voor een “kindbruidje dat toen twaalf jaar oud was”. Musk schelt de journalist uit voor “gore klootzak”.

“Hij is een oude, vrijgezelle, witte man uit Engeland die al dertig tot veertig jaar naar Thailand afreist, vooral naar Pattaya Beach”, schrijft Musk over Unsworth. “Er is maar één reden waarom mensen afreizen naar Pattaya Beach. Ze gaan er zeker niet naartoe voor grotten, maar voor hele andere dingen.”

Aangeklaagd

Unsworth heeft Musk nu aangeklaagd. Zijn advocaat zei tegen The Guardian: “De walgelijke valse beschuldigingen van Elon Musk aan het adres van de heer Unsworth zijn onacceptabel. Musk hoopt dat hij wordt aangeklaagd [dat schreef hij in een van zijn e-mails – RS] en dat verdient hij ook. Wij stappen naar de rechter.”

Beursfraude

De raad van bestuur van Tesla heeft Musk gevraagd zich koest te houden op twitter, maar daar trekt de topman zich niets van aan. Hij heeft zijn bedrijf in de problemen gebracht door te tweeten dat hij Tesla van de beurs zou halen en dat de financiering daarvoor rond zou zijn. Dat blijkt niet waar te zijn, dus heeft Musk zich schuldig gemaakt aan beursfraude. Hij is inmiddels van verschillende kanten aangeklaagd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.