Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Equus Throwback is 1000 pk sterke retro-Corvette

Ruim drie jaar geleden mocht Autovisie-redacteur Werner Budding in de helse Equus Bass 770 rijden. Nu is het bedrijf achter die retro muscle car terug met de Throwback, een Corvette C7 in een Corvette C3-jasje.

equus 16

Dat is althans wat Equus beweert. Wij zien er niet heel veel Corvette C3 in, om eerlijk te zijn. De contouren van de Corvette C7 zijn nog duidelijk te zien, alleen heeft Equus aan de voorkant onder meer twee centrale lampen gemonteerd, een andere motorkap en opengewerkte koplampen. Op de flanken vallen de Corvette C1-achtige hollingen op en aan de achterzijde schreeuwen vooral de drie vuistdikke uitlaatpijpen om aandacht.

Vijfentwintig exemplaren

Equus wil niet meer dan vijfentwintig exemplaren van de Throwback maken. Onder de motorkap van de machine ligt een achtcilinder met tot wel 1000 pk en 1114 Nm koppel. Van stilstand naar 100 km/h zou in 2,5 seconden achter de rug zijn. De topsnelheid van de Throwback ligt op meer dan 354 km/h. Equus wil in de Verenigde Staten minimaal 130.000 dollar (105.000 euro) hebben voor zijn extreme Corvette.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.