Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2018

“Toekomst Toyota Avensis wordt dit jaar duidelijk”

Het afscheid van de Toyota Avensis is aanstaande. In het Engelse Burnaston worden momenteel de laatste orders ingevoerd. Hoe Toyota met het verlies van de grote middenklasser omgaat, is nog niet bekend.

Toyota Avensis

Didier Leroy, topman van Toyota Motor Europe, laat aan Autovisie weten dat later dit jaar meer bekend zal worden over de opvolger van de Avensis. Leroy zegt: “We zullen ons nooit terugtrekken uit het D-segment, ook al is het een klein verkoopvolume. Eind dit jaar zullen we nieuws brengen rond de toekomst van de Avensis.” Hij geeft niet aan hoe hij het D-segment ziet. Is dat het traditionele segment van sedans en stationwagons, of de klasse inclusief de opkomende SUV-modellen?

Testvoertuigen

Toyota heeft al geruime tijd enkele gecamoufleerde testvoertuigen van een stationwagon op Europees grondgebied rijden. Mogelijk bevindt zich onder die plastic laag de nieuwe generatie Avensis. Didier Leroy spreekt tegen dat de Avensis wordt afgelost door een Camry, aangezien dat “totaal verschillende modellen” zijn. “We zullen nooit producten door elkaar gooien”, reageert hij. Ziet Leroy sowieso potentieel in een Camry? “Is de Camry de juiste auto voor Europa, met de juiste afmetingen en aandrijflijn? Als de auto past bij de marktvraag dan zullen we hem aanbieden. We hebben de vorige generatie ook in Rusland geproduceerd.”

Carrière

De laatste Avensis kon door de dealers op 14 maart besteld worden. Het model sluit een carrière af van maar liefst 10 jaar, wat voor een volumemodel een extreem lange levenscyclus is. Gedurende zijn carrière onderging het model twee facelifts, te weten in 2012 en 2015. De eerste generatie Avensis kwam in 1997 op de markt en verving destijds de Carina E.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Toekomst Toyota Avensis wordt dit jaar duidelijk”
Sluiten