Autovisie
Autovisie Nieuws 23 mrt 2018

Karlmann King is waarschijnlijk duurste SUV ter wereld

De Lockheed F-117 Nighthawk vliegt al tien jaar niet meer, maar zijn hoekige exterieur spreekt kennelijk nog steeds tot de verbeelding. Deze Karlmann King – waarvan er twaalf worden gemaakt – oogt als een ‘stealth fighter’ met vierwielaandrijving en moet 3,4 miljoen euro kosten.

kk 2

Het gevaarte heeft Amerikaanse, Chinese en Europese genen. De Karlmann King is namelijk gebaseerd op de Ford F-550, is ontworpen door het Chinese bedrijf IAT en wordt op ons continent gebouwd. Hij is zes meter lang en weegt in standaardtrim zo’n 4500 kilogram. Kan dat nog zwaarder? Jazeker! Gooi er wat bepantsering tegenaan en de naald van de weegschaal komt op ongeveer 6000 kilogram te staan.

Topsnelheid van slechts 140 km/h

In de neus ligt de 6,8 liter V10 uit de Ford F-550. Normaal gesproken levert die een magere 292 pk en 575 Nm, maar in de Karlmann King is die opgekrikt naar ongeveer 400 pk. De motor is gekoppeld aan een zestraps automaat en heeft behoorlijk veel moeite met het enorme gewicht van de excentrieke SUV. De topsnelheid van de Karlmann ligt op slechts 140 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Karlmann King is waarschijnlijk duurste SUV ter wereld
Sluiten