Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Pace Car IndyCars -Corvette ZR1- crasht in opwarmronde

De start van de IndyCars-race in Detroit werd zondag uitgesteld vanwege een crash. Het waren niet de racewagens zelf die in de vangrail of tegen elkaar rijden, tijdens de opwarmronde klapte de Pace Car in de muur.

Chevrolet Corvette ZR1 IndyCarsDe Pace Car, een Chevrolet Corvette ZR1, brak in een van de bochten uit, waardoor de sportcoupé linksaf de muur in reed. De IndyCars-racers achter de Pace Car stopten direct vanwege alle troep op de baan.

Dokterspost

Aan het stuur van de Corvette ZR1 zat de hooggeplaatste Mark Reuss van General Motors. De ontwikkelingschef is een grote racefan en reed de Pace Car. Reuss stapte ongeschonden uit, maar bracht voor de zekerheid wel een bezoek aan de dokterspost op het circuit.

Mark Reuss (archieffoto) GMMarkReuss02 General Motors Executive Vice President and President North America Mark Reuss with the 2014 Corvette Stingray Pace Car

Ongedeerd

Chevrolet maakte direct van de gelegenheid gebruik om de crash aan te grijpen om de veiligheid van de Corvette te benadrukken. “Alle veiligheidssystemen werkten en de inzittenden zijn ongedeerd”, zo reageerde Chevrolet direct. Volgens de fabrikant waren er verschillende factoren die leidde tot het ongeval, zoals het weer en de circuitomstandigheden. Eerder op de dag had het er geregend, maar tijdens de racestart was het warm en zonnig. De baan was droog.

Live

De crash was live op televisie te zien.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1sVXerm9gyY

Andere onfortuinlijke Safety Car-momenten:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.