Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk: ‘Tesla Cybertruck kan drijven’

De Tesla Cybertruck wist vriend en vijand te verbazen tijdens de bizarre introductie eind vorig jaar. Maar Elon Musk weet daar telkens een schepje bij bovenop te doen.

De baas van de Amerikaanse EV-gigant is een fervente twitteraar en deelt op dat sociale medium vaak nieuwe informatie over zijn auto’s. Zo ook afgelopen weekend, toen hij opnieuw een aantal vragen over de Cybertruck beantwoordde.

Waaddiepte Cybertruck

Zo kreeg Musk de vraag of hij had nagedacht over de waaddiepte van de auto. Daarbij voegde de twitteraar toe dat hij een fanatieke visser is en daarom wil weten of hij met de Cybertruck rivieren kan oversteken.

Daar antwoordde de Tesla-CEO volmondig ‘ja’ op. Hij gaf ook aan dat de hoekige elektro-pick-up in staat is om te drijven.

Elon Musk Cybertruck

Toch is er ook nog heel veel niét bekend op de bizarre creatie van Tesla. Zo moet het bedrijf nog een compleet nieuwe fabriek bouwen waar het de Cybertruck gaat produceren. Waar en wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wel heeft het al aangegeven dat het momenteel zoekt naar locaties in het centrale deel van de Verenigde Staten.

Tesla verwacht de productie van de Cybertruck eind volgend jaar (2021) te starten. Het zal daarom ook niet heel lang meer duren voordat het merk aankondigt waar het die auto precies gaat bouwen.

Drie versies

De Cybertruck komt er in drie versies: Single Motor RWD, Dual Motor AWD en Tri Motor AWD. Wat zijn de verschillen?

  • De Single Motor RWD heeft een enkele motor op de achteras en een bereik van ongeveer 400 kilometer. Deze versie sprint binnen 6,5 seconden naar 100 km/h en kan 3175 kilo trekken.
  • De Dual Motor AWD heeft op elke as een motor. Het bereik van deze versie bedraagt zo’n 480 kilometer en de standaardsprint is in 2 tellen minder geklaard. Hij kan 4536 kilo trekken.
  • Het topmodel is de Tri Motor AWD, met drie motoren verdeeld over de twee assen. Hij trekt zo’n 6350 kilogram en komt ongeveer 800 kilometer op een volle batterij. De sprinttijd van 0-100 km/h is bizar: 2,9 seconden.

Gek op bizarre pick-ups? Lees dan deze lijst met heel bijzondere creaties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.