Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk kondigt (snelle) levering Tesla Semi en Cybertruck aan

Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat Tesla de Semi onthulde. Ook de Cybertruck laat al weer drie jaar op zich wachten. Elon Musk stelt nu dat beide modellen snel uitgeleverd worden.

Waar anders dan op Twitter brengt de rijkste man ter wereld ons op de hoogte. Hij schrijft: “de levering van de Tesla Semi Truck (500 mijl) start dit jaar, Cybertruck volgend jaar.” Spoedige levering is ook nodig, de Cybertruck-concurrentie loopt inmiddels voor.

Elon Musk laat weten wanneer Tesla Semi komt

Elon Musk beloofde eerder al dat de Tesla Semi in 2020 in productie zou gaan. Echter, onder andere door tekorten aan grondstoffen en onderdelen in de auto-industrie, duurde de productiestart langer dan gepland. Ook ontwerpfoutjes en vertraagde openingen van fabrieken spelen hier een rol bij. Desondanks lijkt het binnenkort dan echt te gaan gebeuren.

De versie die als eerst uitgeleverd wordt, heeft een actieradius van 500 mijl (zo’n 800 kilometer). Dit is de Semi met het grootste accupakket. De elektrische Tesla-vrachtwagen van Elon Musk moet van 0 naar 60 mijl (97 kilometer per uur) sprinten in 5 seconden wanneer de trailer leeg is. Is de truck volledig volgeladen, dan doet-ie er 20 seconden over.

Sneller (leverbaar) dan de Tesla Cybertruck, dit is de GMC Hummer EV

Wanneer de Tesla Semi-truck een helling van 5 procent beklimt, kan-ie een maximumsnelheid van zo’n 100 kilometer per uur aanhouden. Wat de topsnelheid zonder belading is, laat Elon Musk nog niet weten.

Onduidelijk welke versie van de Cybertruck als eerst wordt uitgeleverd

Naast de Tesla Semi, kondigt Elon Musk ook de levering van de Cybertruck aan. Welke versie er als eerst uitgeleverd wordt, is nog onduidelijk. Deze vier versies kan je verwachten:

Model Range 0–60 mph (0–97 km/h) Topsnelheid Prijs
Single Motor RWD 400 km (250 mi) < 6.5 seconden 175 km/h $39,900
Dual Motor AWD 480 km (300 mi) < 4.5 seconden 195 km/h $49,900
Tri Motor AWD 800 km (500 mi) < 2.9 seconden 210 km/h $69,900
Quad Motor AWD Nog onbekend Nog onbekend Nog onbekend Nog onbekend

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.