Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Elektrische Honda NSX naar Pikes Peak

Een volledig elektrische variant van de Honda NSX gaat zich komend weekend wagen aan de bekendste heuvelklim in de wereld, Pikes Peak. Honda wil hiermee het succes dat vorig jaar geboekt werd met de elektrische CR-Z voortzetten.

Acura NSX EV Concept - Autovisie.nl - 5

Meer power

De NSX krijgt vier elektromotoren, net als de auto die vorig jaar in de Pikes Peak Challenge Exhibition Class won. Toch heeft de ontwikkeling niet stilgestaan in de tussentijd, want de elektrische NSX krijgt maar liefst drie keer het vermogen van die auto. Honda doet geen uitspraken over hoeveel vermogen hij precies heeft, maar het belooft in elk geval veel goeds. De NSX komt in actie in de Electric Modified Class, speciaal voor elektrische auto’s.

Torque Vectoring

De nieuwe NSX heeft drie elektromotoren met Torque Vectoring, zodat ze het wiel kunnen afremmen en het koppel ideaal kunnen verdelen om zo onderstuur tegen te gaan. De auto voor Pikes Peak heeft de volgende generatie van de elektrische SH-AWD aandrijflijn. De vorige generatie kon het koppel al voor elk wiel afzonderlijk regelen en de nieuwe moet dat weer een beetje beter kunnen.

LEES OOK: ALLEREERSTE ACURA NSX ROLT VAN DE BAND

Honderd

De Pikes Peak International Hill Climb vindt op 26 juni voor de honderdste keer plaats. Hij wordt ook wel de ‘race naar de wolken’ genoemd. Het twintig kilometer lange parcours klimt namelijk anderhalve kilometer in hoogte in 156 bochten. De finish is op 4,3 kilometer hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.