Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Unieke Ferrari Daytona Shooting Brake weer geveild

De afgelopen jaren wisselde deze bijzondere Ferrari Daytona Shooting Brake een aantal keer van eigenaar. In augustus wordt hij weer geveild en nu is de verwachte opbrengst wéér een stuk hoger.

Chinetti

Deze Ferrari 365 GTB/4 begon zijn leven als een Berlinetta. Hij rolde in 1972 van de band, gespoten in de kleur ‘Rosso Dino’, met een zwart lederen interieur. Vanuit de fabriek werd hij meteen verscheept naar de Ferrari-dealer voor de Amerikaanse stad Philadelphia, Chinetti-Garthwaite. Twee jaar later stond hij bij de Britse carrosseriebouwer Panther Westwinds. De Britten gingen aan de slag met een design van Luigi Chinetti Jr. en designer Gene Garfinkle en daar kwam deze Daytona Shooting Brake uit voort.

Shooting Brake

De bijzondere Shooting Brake kreeg geen traditionele achterklep. In plaats daarvan koos Panther Westwinds ervoor om de bagageruimte alleen toegankelik te maken via de achterste zijruiten, die als een soort vleugeldeur kunnen openklappen. Het interieur werd ook grotendeels aangepast en voorzien van bruin leder, gecombineerd met heel veel hout. De vloer van de bagageruimte werd ook van hout gemaakt, met metalen latten eroverheen. De bagageruimte is vrij hoog geplaatst, waardoor het haast een vitrinekast lijkt.

De auto werd een aantal jaar terug geveild voor een bedrag van 350.000 euro. Nu is de geschatte opbrengst vele malen hoger: 1 miljoen euro. Op 25 augustus gaat hij bij veilinghuis Gooding & Company onder de hamer tijdens het Concours d’Elegance van Pebble Beach.

Tip

Wil je meer foto’s zien van de Daytona, kijk dan ook op Petrolicious, waar een prachtige fotoserie met de auto te zien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.