Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

350 km/h in vierpersoons Brabus 850 Cabrio

Met een topsnelheid van 350 km/h is het de snelste vierpersoons cabriolet ter wereld, deze Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio. Brabus verklapt met de naam ook meteen het vermogen van deze krachtige S-Klasse Cabriolet: 850 pk.

Als basis voor de bizar snelle cabriolet dient de Mercedes-AMG S 63. Die auto maakt gebruik van een 5,5 liter V8 die het schopt tot 585 pk. Standaard heeft hij een topsnelheid van 250 km/h, maar als je het AMG Driver’s Package erbij neemt, wordt hij afgeregeld op 300 km/h. Bij Brabus gaan ze zoals gebruikelijk een stapje verder. Het blok wordt grondig herzien en opgeboord tot 6,0 liter. Na alle aanpassingen levert de 6,0 liter achtcilinder 850 pk en 1.450 Nm. Dat laatste wordt – om de versnellingsbak en alle differentiëlen nog een klein beetje te ontzien – begrensd op 1.150 Nm.

Prestaties

De Brabus 850 6.0 Biturbo Cabrio lanceert zijn vier inzittenden in 3,5 seconden naar 100 km/h. Nog geen zes seconden later rijdt hij al 200 km/h. Als de weg het toelaat stoomt de vierzits cabriolet door tot zijn (begrensde) topsnelheid van 350 km/h. Hij kan nog harder, maar om de banden heel te houden heeft Brabus gekozen om er toch een begrenzer op te zetten.

BEKIJK OOK: VIDEO: REVIEW MERCEDES C400 CABRIOLET

Carbon

Brabus heeft ook het uiterlijk onder handen genomen, al kun je zoals gebruikelijk de tuning kit ook zonder het uiterlijk vertoon kopen. Op de showauto zit echter wel alles gemonteerd, inclusief de verlagingsmodule voor de luchtvering en de 21 inch wielen van Brabus. Net als in het interieur heeft de Duitse tuner rondom carbon randjes gemonteerd. Het sportuitlaatsysteem heeft speciale eindstukken van keramiek. Alles voor de exclusiviteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.