Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Elektrisch slagschip met 750 pk: Vision Mercedes-Maybach 6

We wisten al dat ‘ie zou komen, maar toch weet dit nieuwe studiemodel van Mercedes ons nog te verrassen: de Vision Mercedes-Maybach 6.

Vision Mercedes-Maybach 6

Mercedes-Maybach 6

Volgens het Duitse merk is dit een 2+2, maar dan wel een van enorme proporties. De Vision Mercedes-Maybach 6 wordt door de fabrikant ‘een hommage aan de glorietijd van de aerodynamische coupés’ genoemd.

Waarvan akte, getuigen de extreme lange motorkap, lage daklijn en de lang doorlopende lijn naar achteren. Mercedes weigert echter te spreken van retrodesign, maar noemt dit ‘een nieuwe interpretatie van klassieke esthetische principes.’

Interieur

De rode lak draagt de naam Maybach-Red, de wielen meten 24 inch. Ook vanbinnen is er iets bijzonder gecreëerd: een soort lounge met gebruik van veel hoogwaardige, luxe materialen. Daarnaast geldt de voorruit als ‘augmented’ display met allerlei informatie over het rijden en de geografie.

Elektrisch

Zoals de naam doet vermoeden meet deze auto in lengte bijna zes meter. Nog opmerkelijker is de aandrijflijn: die is volledig elektrisch middels vier compacte synchroon-elektromotoren, voor elk wiel één.

Vision Mercedes-Maybach 6

Pebble Beach

Met deze auto steelt Mercedes (Ook Koenigsegg en Lamborghini geven acte de presence met bijzondere nieuwe modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.