Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste productiejaar Fisker Ocean SUV bijna uitverkocht

Over iets minder dan een half jaar moet de serieproductie van de Fisker Ocean van start gaan. Het ziet er naar uit dat het eerste productiejaar bijna volledig uitverkocht is. Het merk van de voormalig Deense auto-ontwerper claimt dat er al meer dan 50.000 reserveringen voor de elektro-auto zijn genoteerd.

Op 17 november 2022 is het zover, dan verlaat de eerste Fisker Ocean SUV de fabriek in Oostenrijk. Voor de bouw van de elektro-auto doet Fisker een beroep op Magna International Inc. waarmee het herrezen merk een jaar terug een productiecontract sloot. Magna, fabrikant van onder andere de Toyota Supra, BMW Z4 en Mercedes G-Klasse, zal in het eerste jaar 60.000 stuks van de Ocean vervaardigen. Het is de bedoeling dat vrij snel de productie-aantallen worden opgevoerd tot enkele honderdduizenden exemplaren. De twee hebben dan ook een samenwerking beklonken van meerdere jaren. Daartoe behoort ook het delen van het elektroplatform en de ADAS-technologie. Fisker Ocean

PEAR is nummer 2

Fisker Inc., dat zich een EV-startup uit South Bay, Los Angeles, noemt gaat echter zijn tweede model niet door Magna laten maken. Het model met de naam PEAR (Personal Electric Automotive Revolution) zal door Fiskers partner Foxconn worden gemaakt. De auto komt pas in de 2024, al laat het merk de productieversie in de tweede helft van 2023 aan het grote publiek zien. het testwerk van de PEAR gaat pas eind 2022 van start. Voor dat model zijn, ondanks dat er nog geen definitieve auto’s beschikbaar zijn, al 3200 reserveringen geplaatst. Fisker positioneert die nieuweling onder de Ocean in het programma. Hij is sportiever van lijn, een crossover en kleiner dan de Ocean SUV. De auto komt er met ‘in rear-wheel-drive’ (enkele motor) en met all-wheel-drive (dubbele motor). Voor de energieopslag is keuze uit twee accupakketten.

Fisker Ocean Silver in Rabbit Lake; Looking up the sky

Architectuur

Het gamma van de 4,78 meter lange, 2,00 meter brede en 1,63 meter hoge Ocean SUV bestaat een tweewiel- en een vierwielaandrijver met een batterij die afhankelijk van de lay-out de Ocean 400 tot 560 km ver brengt. De elektromotor levert 279 pk, maar het topmodel reikt tot ruim 500 pk. De basisversie moet voor een prijs van zo’n 42 mille beschikbaar zijn. Let wel, dit is de prijs in Spanje. Daar komt de Ocean SUV als een van de eerste landen uit. Welke andere landen het zijn, zegt de fabrikant nog niet. In een later stadium zal de Fisker Ocean in heel Europa beschikbaar worden.

Overigens zijn de eerste 5.000 eenheden van de kakelverse elektro-SUV van het type First One. Deze limited edition komt tijdelijk naast de Sport, Ultra en Extreme.

Fisker Ocean vanaf deze maand ook voor Europa, heeft een prijs

Fisker Ocean is officieel op Europees grondgebied

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.