Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 12 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Eerste Corvette C8 Stingray gecrasht

Drie weken geleden zagen we de Corvette C8 met middenmotor voor het eerst. Het was een kwestie van tijd, maar de eerste crash met de Stingray is nu helaas een feit.

Corvette Stingray Crash

Met de nieuwe Corvette Stingray lanceert Chevrolet het model naar een nieuw niveau. De Amerikaanse muscle car is ineens geen muscle car meer, maar eerder een supercar. De Amerikanen besloten namelijk om het motorblok in het midden te leggen, net achter de bestuurder. En dat is in het geval van deze crash wellicht maar goed ook. Anders had de 6,2 liter V8 er vast minder goed vanaf gekomen.

Flinke schade

In Yosemite National Park in Californië ging een rit met de nieuwe C8 niet helemaal zoals verwacht. De Corvette raakte betrokken bij een flinke crash waarvan de oorzaak niet helemaal duidelijk is. Wat we kunnen zien is dat de supercar flinke schade aan de linkervoorkant heeft. De andere betrokkenen, een Chevrolet Equinox en een Ford F150, kwamen er ook niet goed vanaf. De eerste mist zijn linkerachterwiel en de ander mist een substantieel deel van z’n voorbumper.

Vermoedelijk ging het fout in de bocht ervoor. Het lijkt erop dat de Corvette of de Equinox niet netjes baan kon houden waardoor de twee op hoge snelheid elkaar raakte. Of de Ford door een uitwijkmanoeuvre of door een aanvaring met de Corvette zijn voorbumper verloor is nog onduidelijk. Zeker is dat het hier niet ging om een Stingray van een klant aangezien Chevrolet de auto nog niet levert.

Test

De Corvette Stingray was ten tijde van de crash behangen met camera’s wat doet lijken dat het ongeval gebeurde ten tijde van een test of de opnames van een promo-video. Toch is het altijd jammer om een dergelijk model te zien sneuvelen. Gelukkig lijkt het erop dat inzittenden van de auto’s er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=jTcjSyujMU8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.