Autovisie
Autovisie Nieuws 21 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Eerste blik op Opel Corsa GSi

Na de Insignia krijgt nu ook de Corsa officieel de hertekende GSi-badges van Opel. De snelle versie van de compacte hatchback komt er alleen als driedeurs hatchback. Over het motorische geweld laat Opel zich nog niet los.

Vauxhall Corsa GSi

Opel geeft nu de eerste foto vrij, maar de levering van het model volgt pas later dit jaar. Opvallend, want de volgende generatie Corsa is al aanstaande. De nieuwe editie moet in 2019 op de markt komen, inclusief een volledig elektrische variant.

Tweeling

Maar blijkbaar wil Opel de afzet van de Corsa nog een impuls geven. Niet verwonderlijk, want het model draait alweer sinds 2006 mee. De technische basis voor de huidige Corsa stamt nog uit de tijd dat General Motors en Fiat samenwerkten en de Fiat Punto en Opel Corsa als twee-eiige tweeling werden ontwikkeld. Later scheidde de wegen van Fiat en General Motors, terwijl Opel inmiddels door General Motors is afgestaan aan PSA, eigenaar van Peugeot, Citroën en DS. Zoals de Corsa er nu bij staat, dateert het model uit 2014, toen GM een ingrijpende facelift doorvoerde, nadat een gezamenlijk project tussen Opel en Peugeot (met de 208) werd afgeketst. Echter, de volgende generatie Corsa staat wel op het platform van de Fransoos.

Vauxhall Corsa GSi

Ingrediënten

De ingrediënten van de Corsa GSi zijn tamelijk eenvoudig. De uitvoering neemt enkele elementen van de Corsa OPC over, zowel wat onderstel als design betreft. Zo heeft de GSi de honingraat grille met grotere luchtopeningen, dorpelverbreders en een grote achterspoiler. Hij staat op 18 inch groot schoeisel, waarachter de wielophanging en het remsysteem van de OPC schuil gaan. Binnenin beschikt de GSi over met leder beklede Recaro-sportstoelen, een sportstuurwiel met lederen bekleding en aluminium pedalen.

ZIE OOK: EERSTE RIJTEST OPEL INSIGNIA GSI

Karakter

Hij komt er alleen als driedeurs hatchback. Volgens Opel is dat de meest sportieve carrosserievorm en dus passend bij het karakter van de auto. De auto komt, zoals door Autovisie eerder onthult, niet naar Nederland.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.