Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste betaalbare stads-EV: Cupra UrbanRebel (2025) | Autovisie

Pas in 2025 komt Cupra met de UrbanRebel, maar de Spaanse Volkswagen-dochter heeft het ontwerp van zijn elektrisch aangedreven benjamin al klaar. Dit is voor 95% de definitieve UrbanRebel.

Geen nieuws

Cupra heeft dit jaar geen nieuws te melden. Na de introductie van het merk in 2018 en de lancering van de zelfstandige modellen Formentor en Born maakt het merk zich op voor een nieuwe serie modellen. De UrbanRebel volgt in 2025, maar voor die lancering heeft Cupra al twee modellen aan het gamma toegevoegd.
Als eerste komt de door Audi in Hongarije te bouwen Terramar, een grote SUV. Het is de laatste Cupra met een verbrandingsmotor. Hij krijgt plug-in hybridetechniek. De 4,5 meter lange vijfzitter staat op MQB-techniek. Dat geldt niet voor de tweede SUV die in 2024 verschijnt. Dan verschijnt de langverwachte Tavascan. Hij staat op MEB-platform, gelijk aan dat van de Born. De volledig elektrische SUV kent een coupelijn en doet tot op zekere hoogte denken aan de ID.5 van Volkswagen.

Stadsrakker

Het zal om precies te zijn drie jaar duren voordat het model van de band rolt, maar Cupra is de beroerdste niet en laat alvast een aantal dingen los over de auto. Zo weten we dat de Cupra UrbanRebel gebruik maakt van het MEB Small-platform dat we ook tegenkomen in verschillende Skoda’s en Volkswagens. Hij is 2 centimeter korter dan de Ibiza met zijn 4,03 meter, een echte stadsrakker dus. De elektromotor op de vooras zorgt voor 226 pk, meer dan een ID.3 of Born. In deze veel grotere modellen is er sprake van ‘slechts’ 204 pk.  De Born heeft daarentegen we de beschikking over een kortstondig piekvermogen van 231 pk en bovendien komt er binnenkort een sportievere variant van dit model.

De UrbanRebel wordt, in tegenstelling tot andere modellen op het MEB-platform een voorwielaandrijver. De rest heeft namelijk óf achter, óf vierwielaandrijving. Meer informatie over de UrbanRebel krijg je te horen in de video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.