Autovisie
Autovisie Nieuws 17 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: dit kost de Volks­wagen Taigo

Het kon dus: nóg een gaatje opvullen in het Volkswagen-modellenaanbod. Het nieuwste familielid luistert naar de naam Taigo en met dat model speelt Volkswagen gelijk in op de trend van coupé-SUV-modellen. Inmiddels zijn de prijzen bekend: wat kost ie en wat krijg je dan?

Volkswagens nieuwste heeft een prijskaartje waar minstens 28.590 euro op staat, voor de Life-uitvoering. Daarvoor krijg je een 1.0 TSI driecilinder met een vermogen van 70 kW (95 pk), gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Verder is zestien inch lichtmetaal standaard, net als LED-verlichting voor en achter. De standaarduitrusting is al behoorlijk compleet. Adaptieve cruise control, automatische verlichting, een 8-inch infotainmentscherm en DAB+-radio: het is er allemaal. Net als de nodige veiligheidssystemen natuurlijk.

Stapje hoger: Taigo Style

Voor zeventien inch velgen of de inmiddels van meer VW’s bekende LED-strip tussen de koplampen moet je minstens de Style hebben. De Style kost gelijk minstens 33.990 euro, maar dan krijg je ook meteen de 81 KW (110 pk) sterke variant van de 1.0 TSI onder de kap. Ook biedt de Style standaard meer luxe. Denk aan sportievere of extra comfortabele stoelen, automatische airco en een uitgebreider infotainment met bijvoorbeeld Multimediasysteem Ready to Discover inclusief Streaming & Internet.

Visuele aankleding

Verder bieden de hogere uitrustingsniveaus vooral meer visuele aankleding. Zo worden vanaf de Style wat chromen accenten toegevoegd en natuurlijk is er vanaf 34.290 euro de R-Line met zijn sportieve uitstraling. Vergeet ook niet de carrosseriekleuren. Standaard is de Taigo gespoten in Ascot Grey, Pure White kost 210 euro. Deep Black met pareleffect kost 510 euro en de metallickleuren hebben dezelfde meerprijs. De enige uitzondering is Kings Red, wat met een meerprijs van 640 euro de duurste kleur is. Afhankelijk van de uitvoering is het dak uit te voeren in contrasterend zwart. Dan krijg je er ook meteen à 270 euro het Dak Pakket bij, met getinte ramen achter en zwarte buitenspiegelkappen.

Meer pk’s of automaat?

Leuk hoor, dat uiterlijk vertoon. Misschien wil je liever gewoon meer pk’s onder de kap. Naast de genoemde 1.0 TSI-varianten is de Taigo ook leverbaar met 1.5 TSI. Die levert in de Taigo altijd 110 kW (150 pk) en een zeventrapsautomaat is standaard. De vanafprijs van de 1.5 TSI bedraagt 38.840 euro. De 1.0 TSI is er overigens ook met automaat, dan krijg je de 110 pk sterke variant, met een vanafprijs van 32.590 euro voor uitrustingsniveau Life.

De duurste Taigo

Het is eigenlijk niet zo’n verrassing: de duurste Taigo is de R-Line met krachtigste motor. Om precies te zijn gaat het dan om de complete R-Line Business+, die minstens 40.490 euro moet kosten. Deze meest sportieve uitvoering sprint in 8,3 seconden naar de 100 km/h en gaat door tot 212 km/h.

De Taigo zelf samenstellen? Dat kan eenvoudig op www.volkswagen.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.