Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: de BYD Atto 3

Na de eerdere aankondigingen is de BYD Atto 3 nu te bestellen. We nemen een duik in de prijslijst voor een nadere kennismaking met de interessante nieuwkomer.

BYD zou je al kunnen kennen van de stadsbussen die al een paar jaar in enkele Nederlandse gemeenten rondrijden. Daar komt nu ook een aanbod van personenauto’s bij. De meest interessante daarvan is misschien wel de Atto 3, een relatief compacte crossover. We konden al met de auto rijden en nu is hij ook te bestellen. We nemen een duik in de prijslijst.

Prijzen BYD Atto 3

Hoewel, prijslijst, daar doet BYD blijkbaar niet aan. Er is wel een configurator. Die laat duidelijk zien dat de BYD Atto 3 leverbaar is in twee smaken: de Comfort en de Design. De vanafprijs bedraagt 42.998 euro voor de Comfort. De Design is te bestellen vanaf 44.998 euro.

Standaarduitrusting BYD Atto 3

Gelukkig geeft de configurator een duidelijk lijstje met de standaarduitrusting. Enkele highlights: 18-inch lichtmetalen velgen, led-verlichting, glazen schuif-/kanteldak, keyless entry, digitaal 5-inch instrumentarium, veganistische bekleding, voorstoelverwarming, adaptieve cruise control, 360-gradencamera, een draaibaar(!) 12,8-inch touchscreen op de middenconsole, Apple CarPlay en Android Auto, draadloze smartphonelader en navigatie via HERE Maps. Toch heel wat dus, dat verklaart de wat hoge vanafprijs.

De Design-uitvoering voegt daar onder meer een elektrisch bedienbare achterklep, Vehicle To Load-aansluiting en een groter 15,6 inch draaibaar touchscreen op de middenconsole aan toe.

Specificaties

Nog even de specificaties op een rij: ongeacht de uitvoering krijg je een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor, goed voor een 0-100-sprint in 7,2 seconden. De 60,5 kWh batterij zorgt voor een actieradius van 420 km (WLTP). Opladen gaat met 11 kW driefasen.

Exterieuraankleding

Het aantal opties voor de Atto 3 is beperkt. Of eigenlijk: die zijn er niet. De enige keuze die je hebt is het uitrustingsniveau en de carrosseriekleur. Standaard is in de configurator de carrosseriekleur Surf Blue geselecteerd, maar zonder meerprijs kan je ook kiezen voor donkergrijs, rood of wit. Opvallend is dat bij de blauwe carrosseriekleur een ander type velg hoort dan bij de andere kleuren. Andere velg-/kleurcombinaties zijn niet mogelijk.

Interieuraankleding BYD Atto 3

Ook voor de interieuraankleding valt niets te kiezen: blauw-grijze bekleding is standaard en andere opties zijn er niet. Opmerkelijk is dat je het interieur in de configurator niet eens te zien krijgt.

BYD Atto 3 zelf samenstellen

We konden geen opties selecteren, dus dan kost de ‘samengestelde’ BYD nog steeds 42.998 of 44.998 euro De BYD Atto 3 zelf bekijken en ‘samenstellen’? De configurator is te vinden op www.bydauto.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.