Autovisie
Autovisie Nieuws 9 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Dacia Sandero, hoe duur kun je hem maken?

Dacia heeft de orderboeken van de nieuwe Sandero en Sandero Stepway geopend. Vanaf half januari 2021 is het duo te bezichtigen bij de dealer. Beide versies zijn per direct te bestellen voor prijzen vanaf respectievelijk 13.490 en 16.290 euro. Maar hoe duur kun je de nieuwe Dacia Sandero eigenlijk maken?

Twee uitvoeringen: Essential en Comfort

Om dat uit te zoeken, nemen we de Dacia Sandero Stepway als voorbeeld. Die begint zoals gezegd bij 16.290 euro. Er is keuze uit twee uitvoeringen, de Essential of de Comfort. De Comfort kost op z’n minst 17.490 euro. Er is keuze uit een TCe 100 Bi-Fuel motor (17.490 euro), een TCe 90 benzinemotor (17.990 euro) en een TCe 90 CVT (20.390 euro). Die laatste is alleen in de Comfort-uitvoering leverbaar. De keuze valt op de TCe 90 met CVT-automaat in Comfort-uitvoering.

Verhoogde bodemvrijheid

De Dacia Sandero Stepway heeft niet alleen een verhoogde bodemvrijheid en beschermdelen rond de carrosserie, maar is standaard ook rijker uitgerust. De versie Essential heeft onder meer airconditioning, het multimediasysteem Media Control, dakdragers en een bestuurdersstoel en het stuurwiel die in hoogte verstelbaar zijn.

Sandero Stepway Comfort

De Sandero Stepway Comfort voegt hier onder meer climate control, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een regen- en lichtsensor, parkeersensoren achter, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels en mistlampen voor aan toe. Net als de Sandero Essential wordt de Sandero Stepway Comfort standaard met het multimediasysteem Media Display met een 8-inch touchscreen geleverd.

Kleuren

Het samenstellen kan beginnen. De kleur Blanc Glacier is standaard. Voor de kleuren Blue Iron, Rouge Fusion, Gris Highland, Gris Comete, Orange Atacama en Noir Nacre betaal je 595 euro extra. De keuze valt op Rouge Fusion. Kijk naar het Autovisie-logo en je begrijpt waarom.

Wielen en bekleding

Dacia levert standaard 16-inch wielen met Saria-wieldoppen. Wil je 16-inch lichtmetalen Mahalia-wielen, dan betaal je 263 extra bij. Wat interieurbekleding betreft heb je geen keuze. Je krijgt altijd de zwarte Stepway-bekleding.

Losse opties

Tot slot zijn er nog enkele losse opties. Denk bijvoorbeeld aan Media Nav met een kaart van West-Europa. Dit systeem kost 490 euro extra. Een in hoogte verstelbare kofferbakvloer kost je 95 euro. Interessant is het zogeheten Pack Easy (395 euro). Je krijgt dan een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een elektrische handrem met autohold functie, een handsfree card voor het openen sluiten en starten van de auto, een middelhoge middenconsole met armsteun en opbergvak en een benzinedop zonder sleutel.

Pack Assist

Voor Pack Assist – inclusief Dodehoeksensor (Blind Spot Warning), parkeersensoren voor en achter met sonische weergave en een achteruitrijcamera. Voor een reservewiel ben je 195 euro extra kwijt.

De eindprijs bedraagt 22.523 euro. Duurder kunnen we hem echt niet maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.