Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Cupra Born, uitvoeringen en kleuren

De Volkswagen ID.3 heeft er met de Cupra Born een sportief broertje bijgekregen. Cupra kan prijzen nog niet melden, maar verklapt al wel welke uitvoeringen en kleuren er beschikbaar zijn.

Bekende techniek voor Born

De Cupra Born deelt zijn techniek met de Volkswagen ID.3. Het platform, het chassis en alle aandrijflijnen komen zodoende allemaal overeen. Cupra levert in totaal drie batterijtypes, allemaal watergekoelde lithium-ionbatterijen. De line-up van de Cupra ziet er na verloop zo uit:

Cupra Born 150 pk (110 kW)
Batterij: 45 kWh
Maximum koppel: 310 Nm
Actieradius (WLTP): 340 km
0-100 km/u: 8,9 seconden

Cupra Born 204 pk (150 kW)
Batterij: 58 kWh
Maximum koppel: 310 Nm
Actieradius (WLTP): 420 km
0-100 km/u: 7,3 seconden

Cupra Born 231 pk (170 kW) met e-Boost pack
Batterij: 58 kWh
Maximum koppel: 310 Nm
Actieradius (WLTP): 420 km
0-100 km/u: 6,6 seconden

Cupra Born 231 pk (170 kW) met e-Boost & Range pack
Batterij: 77 kWh
Maximum koppel: 310 Nm
Actieradius (WLTP): 540 km
0-100 km/u: 7,0 seconden

Het begint vooralsnog met 204 pk

Cupra trapt af met de Cupra Born met 204 pk en 58 kWh. Op de prijslijst verschijnen in totaal vier versies van deze motorvariant, te weten Business One, Adrenaline One, Performance One en Cooper Edition One. Alle versies worden geleverd met 5 jaar onderhoud en APK en een haal-en-breng service bij onderhoud of reparatie inclusief gratis vervangend vervoer.

Business

De Business One staat op 18-inch Dark Shadow-wielen en heeft kuipstoelen met stoffen bekleding. Het 12-inch infotainmentsysteem is standaard, net als de virtuele cockpit, adaptieve cruise control en een rijstrookassistent. De Adrenaline One heeft 19-inch Copper Typhoon-lichtmetaal, donkergetinte ruiten achter, een draadloze telefoonlader en keyless entry.

Performance One

De Performance One is op cosmetisch vlak gelijk aan de Adrenaline One, alleen rust Cupra deze modelvariant nog uit met extra’s als 12-voudig elektrisch verstelbare stoelen vóór met massagefunctie, grijze recycled vegan microfiber bekleding en een variabele vloer van de baggageruimte. Ook krijg je bij deze versie een Mode 2-laadkabel voor laden via 230V en een alarmsysteem.

Copper Edition One

De Copper Edition One vormt straks het topmodel met 20-inch Copper Blizzard-wielen en een glazen panoramadak. Ook heeft deze versie een augmented reality head-up display, Intelligent & Remote Park Assist, een 360 graden camera (inclusief achteruitrijcamera) en een dodehoeksensor (Side Assist).

Kleuren

De Cupra Born is leverbaar in de kleuren Vapor Grey, Glacial White, Geyser Silver, Quasar Grey en Aurora Blue. Rayleigh Red volgt op termijn.

Richtprijzen Cupra Born

De Cupra Born is vanaf juni te reserveren op www.cupraofficial.nl. Rijden kan nog dit jaar. Naar verwachting bedraagt de vanafprijs van de Born ongeveer 38.500 euro, vrijwel gelijk aan een Volkswagen ID.3 Life 58 kWh met 204 pk. Reken op ongeveer 48.000 euro voor de Cupra Born Copper Edition One, gelijk aan de vanafprijs van een Volkswagen ID.3 Max 58 kWh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.