Autovisie
Autovisie Nieuws 26 apr 2018

DS X E-Tense gaat scheef over de schreef

De DS X E-Tense is niet een auto voor mensen met dwangmatige trekjes, want hij ‘klopt niet’. En daarmee bedoelen we dat hij asymmetrisch is. Snel is hij waarschijnlijk wel, want hij heeft het equivalent van 1 megawatt. Oftewel, 1360 pk. Op de voorwielen!

DS-X-E-Tense-02

Niet dat dat ook maar enige relevantie heeft, want deze DS X E-Tense zal geen meter rijden waarschijnlijk. In de fantasie van de DS-ontwerpers kan de X E-Tense drie mensen meenemen. Die zitten op een nogal bijzondere vloer. Die is van elektrochromatisch glas en kan transparant worden gemaakt zodat de inzittenden het asfalt onder zich door kunnen zien schieten.

Wagenziekte

En daar kunnen ze naar hartenlust naar staren, want enige input van een bestuurder heeft de DS X E-Tense niet nodig. Hij is autonoom en heeft een soort digitale assistent aan boord die Iris heet. Misschien kan die de inzittenden ook papieren zakjes aanreiken, want 1360 pk in een zelfrijdende auto lijkt ons niet bevorderlijk voor wagenziekte. Gelukkig dan maar dat de DS X E-Tense in straatmodus 540 pk heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.