Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW M850i xDrive heeft 530 pk sterke V8

Bij de aankomende onthulling van de 8 Serie halen we waarschijnlijk onze schouders op. We zijn in het laatste jaar echt helemaal murw geteased door BMW. Want hier hebben we weer wat camoplaten hoor. En wat specs.

p90301378-highres-1

Onder het topmodel van de reeks – de M8 – komt de M850i xDrive te staan. Deze coupé (en later natuurlijk ook cabriolet) haalt 530 pk en 750 Nm uit die bekende 4,4 liter twinturbo V8 en heeft als transmissie een achttraps automaat. Hoewel hij vierwielaangedreven is, zegt BMW dat het grootste deel van de aandrijfkrachten naar achteren gaan, waar ook een sperdifferentieel ligt. De wielophanging van de M850 is uitgerust met adaptieve dempers en actieve rolstabilisatie.

24 uur van Le Mans

Volgens BMW gaat de nieuwe 8 Serie nog dit jaar in de verkoop. Het model wordt half juni onthuld tijdens de 24 uur van Le Mans. Naast de coupé en cabriolet komt er ook een Gran Coupé-versie van de 8 Serie (een voorproefje zagen we in de Concept M8 Gran Coupé). Die vierdeursversie komt in 2019 op de markt. Eerder is het de beurt aan de tweedeurs M8, die net als de M850i xDrive een 4,4 liter twinturbo V8 krijgt. Een raceversie van de M8 is er al. Die rijdt mee in het FIA World Endurance Championship.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.