Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

DS Automobiles beperkt modellenaanbod

Geen zes maar vijf verschillende modellen voor DS Automobiles. Het Franse premiummerk schrapt een model. De topvrouw van DS Automobiles, dat we afkorten tot DS, bevestigt dat er nog slechts één model komt.

Met de lancering van de DS 4 nog vers in het geheugen, presenteerde DS als merk in enkele jaren tijd vier nieuwe modellen. Het productoffensief startte met de 7 Crossback, waarna de 3 Crossback volgde. Daarna arriveerde de vierdeurs 9 en arriveerde de 4. Onlangs stelde DS de gefacelifte 7 voor, die naast een nieuw front en technologie ook een naamsverandering onderging. De toevoeging Crossback is komen te vervallen. Met vier modellen was DS over de helft van zijn productoffensief. Bij de lancering van DS als merk sprak de toenmalige topman Yves Bonnefont over een modelaanbod van zes stuks. ds automobiles

Compleet

Nu zeven jaar later blijkt dat DS zich beperkt tot vijf modellen. Dat vijfde en dus laatste model staat voor eind 2024 gepland. Het is DS’ eerste volledig als elektro-auto ontwikkelde type. Hoewel de wagen het huidige offensief afrondt, is het tevens de eerste van een nieuwe generatie elektrisch aangedreven modellen. “Met de auto erbij is het volledige modellengamma van vijf types compleet”, legt DS-ceo Béatrice Foucher aan Autovisie uit. “Daarna gaan we weer ons modellengamma bepalen. We zullen met vervangers van de huidige modellen komen, maar die auto’s zijn niet vanzelfsprekend in lijn met de huidige types. De DS 7 opvolger hoeft niet per definitie weer een suv te worden.”

Binnen bestaande segmenten

Over het vijfde model doet Beatrice geen uitspraken. Het wordt een ander concept dan de bestaande types, maar hij zal niet DS in een nieuw segment introduceren. De fabrikant houdt vast aan het B-, C- en D-segment waarin het nu actief is met respectievelijk de 3, 4/7 en de 9. De ceo hint naar een positionering van de nieuweling op de grens van het C- en D-segment, wat binnen de huidige naamstrategie betekent dat de auto 8 gaat heten. De auto gaat in alle markten waar DS actief is in de verkoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.