Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Door deze technologie heb je nooit meer een autosleutel nodig

Je autosleutel vergeten? Het kan de beste overkomen. Continental, producent van onder andere banden, heeft een supereenvoudige technologische oplossing die ervoor zorgt dat je nooit meer de sleutel van je auto nodig hebt: gezichtsherkenning.

Betrouwbare gezichtsherkenning is natuurlijk niet eenvoudig. Echter, als het al jaren in telefoons zit. Waarom kan het dan ook niet bij auto’s?

Gezichtsherkenning

Het systeem moet natuurlijk wel voor 100 procent werken, want je wil niet dat iemand anders je auto mee kan nemen.

gezichtsherkenning, geen autosleutel
Geen autosleutel en laadpas meer nodig. (Afbeelding: Continental)

Zowel bij het openen als starten van een auto kan de gezichtsherkenning gebruikt worden en heb je dus geen autosleutel nodig. Daarbij kan je middels de gezichtsherkenning in het infotainment betalen bij een oplader voor je elektrische auto.

De camera in het interieur zit in het infotainmentscherm verwerkt. De camera kan door de display heen kijken. Hierdoor hoeft het ontwerp van het interieur van een auto niet aangepast te worden, zo stelt Continental.

Geen autosleutel

Hoewel gezichtsherkenning op een auto gevoelsmatig wellicht nog onveilig is, hoeft het geen onveiligere optie te zijn dan een autosleutel. Een fysieke sleutel kan immers gestolen worden, kan je verliezen of kan gekopieerd worden.

BYD’s nieuwe 1.000 pk elektrische auto gaat strijd aan met Tesla Model S Plaid

Daarbij rijden er al genoeg auto’s op de weg met alternatieven voor een sleutel. Zo kan je de Ford Explorer openen met een code en heeft een Tesla enkel jouw telefoon nodig om te openen en starten.

Of de gezichtsherkenningstechniek ook uiteindelijk ook echt gebruikt gaat worden, zal de toekomst uitwijzen. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom technologische ontwikkelingen in de auto-industrie? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.