Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 6 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Door deze Bentley Continental GT is de originele raceauto niet compleet | Sjoerds Weetjes 368

Twintig jaar na de lancering van de Continental GT, twintig jaar na de laatste overwinning op Le Mans en twintig jaar na de introductie van de W12-motor. Het draait weliswaar om ‘20’, toch draait het bij de nieuwste creatie van Bentley Mulliner om een ander getal. Hoe dat zit vertelt Sjoerd van Bilsen je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

Wie Mulliner zegt, zegt speciale edities van Bentley. Dat geldt ook voor de allernieuwste limited edition van de coachbuilder uit het Engelse Crewe. De overbuurman van Bentley, een zusteronderneming van het iconische automerk, heeft wederom in de geschiedenisboeken een belangrijke, historische mijlpaal gevonden en vindt dat dat jubileum gevierd moet worden. De Bentley Continental GT Le Mans Collection is het resultaat.

De Bentley Continental GT Le Mans

In de goede traditie van Bentley Mulliner is het geen special edition zonder verhaal. Wat er zo bijzonder is aan deze allernieuwste limited edition van Bentley Mulliner, legt Sjoerd van Bilsen je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij laat je de speciale aankleding zien. Hij geeft aan waarom dit model uniek is. Hij legt uit waarom deze uitvoering een historische brug met de beginperiode van Bentley slaat.

Deze Bentley Blower Jnr. is hét perfecte alternatief voor een Opel Rocks-e

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.