Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 jun 2016

Doek valt voor Ford Ka

Het is over en uit voor de Ford Ka. Eind vorige maand heeft Fiat voor Ford het allerlaatste exemplaar gebouwd. Dat is later dan gepland, want het productie-einde had oorspronkelijk eerder moeten plaatsvinden.

Ford Ka duoUitgesteld

Ford heeft Fiat gevraagd de Ka nog een maandje of zes langer door te bouwen dan in het oorspronkelijke contract was vastgelegd. Een van de redenen is dat Ford weliswaar niet met een directe opvolger voor de Ka komt, maar wel een alternatief model zal aanbieden. De nieuwkomer draagt echter wel dezelfde naam maar zal door de autobouwer anders in de markt worden gezet. Het  model is groter dan de huidige driedeurs Ka en wordt bovendien een hatchback met vijf portieren. Echter, de nieuwe Ka is nog niet klaar voor de marktintroductie. Pas over enkele maanden zal het nieuwe type op de markt komen.

‘Ford heeft Fiat gevraagd de Ka nog een maandje of zes langer door te bouwen dan was vastgelegd’

Fiat 500Fiat 500

De huidige Ka draait alweer sinds 2008 mee. Het model komt voort uit een samenwerking met Fiat, dat zijn 500 als basis voor de Ka beschikbaar stelt. Fiat neemt tevens de bouw van de auto voor zijn rekening. De Ka werd in Polen geproduceerd. Naar verluidt heeft Fiat voor het project zoveel geld aan Ford gevraagd, dat het een overgroot deel van de ontwikkelingskosten voor de eigen 500 direct had terugverdiend.

Voorraad

Fans van de Ka moeten nu hun slag slaan. Wie er nog een wenst, is aangewezen op de voorraadauto’s bij de dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.