Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jun 2016

Eigenaren Tesla Model 3 betalen voor Superchargers

Praktisch alle eigenaren van een Tesla Model S en Model X kunnen op dit moment gratis snelladen bij het netwerk van superchargers. Voor de Tesla Model 3 gaat dat niet op. Eigenaren kunnen een abonnement nemen als ze willen snelladen.

Tesla Model 3 prototype
Tesla Model 3 prototype

Abonnement

Toen de eerste Model S uitkwam, verkocht Tesla er ook een abonnement bij om gebruik te kunnen maken van de snelladers. Dit gold toen alleen voor de instapversie van de auto. Tegenwoordig is het netwerk van superchargers gratis te gebruiken voor alle eigenaren van een Tesla Model S en Model X. Als de Model 3 op de markt komt gaat Tesla het abonnement opnieuw aanbieden, maar wel alleen voor die auto. Voor de Model S en X blijft het gratis.

Prijs

Volgens Tesla-baas Elon Musk zit hem dat in de prijs van de nieuwe auto. Voor de gemiddelde Model S wordt meer dan 100.000 euro betaald en voor de Model X nog een stuk meer. De Tesla Model 3 moet in de Verenigde Staten op de markt komen voor een bedrag van 35.000 dollar. In Nederland wordt het waarschijnlijk ongeveer 35.000 euro. Voor dat bedrag kan Musk geen gratis bijladen bieden, geeft hij aan in de aandeelhoudersvergadering.

2018

Tesla heeft het design van de Model 3 bijna af. Toen de auto eerder dit jaar werd gepresenteerd klopte hij in hoofdlijnen, maar een aantal details – zoals ook het interieur – moest nog ingevuld worden. De productie moet de komende maanden langzaam van start gaan en de eerste exemplaren worden vervolgens in 2018 afgeleverd.

Tesla Model 3 - Supercharger - Autovisie.nl