Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Ford Fiesta en Focus ook als ST-Line

Wel de spoilers, grote velgen en de grille, maar niet de extra krachtige motor. Ford gaat de Fiesta en Focus ook leveren als ST-Line.

Ford Focus ST-Line -4- Autovisie.nl

Details

Zowel de Fiesta als de Focus krijgen de bekende honingraatgrille, een diffuser, zwarte sierlijsten rond de ramen en sportstoelen. Als ST-Line krijgen ze daarnaast 17 inch lichtmetalen wielen en een andere pookknop mee. Ook zijn ze ten opzichte van de standaard modellen een centimeter verlaagd.

Motoren

Qua uiterlijk mogen ze dan sterk lijken op de echte ST, de 1,6 liter turbomotor van de Fiesta ST en de 2,0 liter turbomotor van de Focus ST blijven toch echt voorbehouden aan die modellen. De Fiesta ST-Line wordt leverbaar met drie varianten van de 1,0 liter EcoBoost driecilinder. Zo komt hij met 100, 125 of 140 pk.

In de Focus is die motor ook te krijgen met 125 pk. Daarnaast biedt Ford twee 1,5 liter turbomotoren aan, met 150 of 182 pk. Dieselen kan ook, met een 1,5 liter met 120 pk en een 2,0 liter met 150 pk.

ST-Line

Het idee achter het pakket is dat veel mensen wel het uiterlijk willen van een ST, maar de motor overdreven vinden. Andere fabrikanten, zoals Volkswagen (R-Line), Kia (GT-Line), Mercedes-Benz (AMG Sport), BMW (M-Line) en Renault (GT-Line) bieden een vergelijkbare uitvoering al vele jaren aan. Ford komt dit najaar nog met twee modellen die de ST-Line-behandeling krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.