Autovisie
Autovisie Nieuws 26 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Dodge Challenger Demon krijgt extreem brede banden

Aftroeven, daar draait het om bij de Dodge Challenger Demon. Niet alleen moet de auto extreem veel vermogen krijgen, meer nog dan de 717 pk sterke Challenger Hellcat, maar nu krijgt hij ook nog eens bredere wielen dan al zijn concurrenten.

Grip

Toen Chevrolet de Camaro Z/28 rondom 305 brede banden gaf, werd het ook meteen de auto met de breedste banden rondom. Vanaf april is die troefkaart in handen van Dodge, want de Dodge Challenger Demon krijgt maar liefst 315 millimeter breed rubber om alle vier de wielen. Bijzonder rubber ook, want de auto wordt door de fabriek voorzien van banden die geschikt zijn voor dragracen. Voor bochtenwerk zijn ze echter minder geschikt, dus Dodge lijkt zich echt volledig te concentreren op de dragstrip. Waarom de voorwielen dan ook het speciale rubber hebben, is de vraag. In eerdere beelden doet de auto een enorme burnout, wat – tenzij de auto een bijzondere aandrijflijn heeft als de Mercedes-AMG E63 – niet mogelijk is met een vierwielaandrijver.

LEES OOK: NOG HETERE DODGE CHALLENGER OP KOMST

Codetaal

Het kenteken van de auto is 2576@35. Waarschijnlijk wil Dodge hiermee aangeven hoe groot de supercharger is die op de 6,2 liter V8 zit gemonteerd. De Hellcat heeft een supercharger met een inhoud van 2,38 liter, dus het lijkt alsof Dodge wil aangeven dat hij nog groter is geworden. We weten het pas zeker als de auto op de New York International Auto Show in april wordt onthuld. Voor wie niet kan wachten, is hier nog meer beeld van de auto. Vin Diesel heeft hem namelijk ‘per ongeluk’ al onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.