Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin Vanquish S Volante moet nog even volhouden

Kennen jullie het ‘ugly girl in glasses’-principe? Dat dicteert dat een bloedmooie Hollywood-actrice niet meer dan een bril hoeft te dragen om een lelijk meisje te spelen, zoals Anne Hathaway dat doet in The Princess Diaries (2001). De Aston Martin Vanquish S probeert er ook mee weg te komen. Kijk maar eens naar die achterkant.

a2

Kijk maar eens goed. Het is alsof de ontwerpers van Aston Martin hebben geprobeerd de bril van Dame Edna Everage rondom de uitlaatpijpen van de Vanquish S te plaatsen. Wat dat betreft is de auto hét bewijs dat het basisontwerp van de Vanquish staat als een huis. Aston Martin heeft de prachtige lijnen van de Volante (en van de coupé) proberen te verdoezelen met vier uitlaatpijpen, een diffuser met erg lange tanden en wat meer koolstofvezel spoilerwerk.

“De Vanquish S is een poging om het topmodel nog even relevant te houden”

We kunnen het Aston Martin niet kwalijk nemen. De autofabrikant krabbelt door het succes van de DB11 weer een beetje op, maar heeft nog steeds geen diepe zakken. De Vanquish S is een poging van Aston Martin om zijn topmodel nog even relevant te houden. Want met een vermogen van 573 pk uit een atmosferische 5,9 liter V12 moet de ‘gewone’ Vanquish de 608 pk sterke DB11 voor laten gaan. En ja, dat moet de Vanquish S ook, want die komt niet verder dan 603 pk (buiten Europa slechts tot 588 pk om een of andere reden).

LEES OOK: ONDER DE HAMER – VIJF KEER ASTON MARTIN ZAGATO

Het model is – om dat heel oneerbiedig te zeggen – een stoplap en moet het nog zo’n twee jaar aan de bovenkant van het Aston Martin-gamma zien vol te houden. In 2016 stelde Aston Martin de opvolger van de DB9 voor (de DB11), dit jaar volgt de nieuwe Vantage en pas daarna is de Vanquish aan de beurt. Aston Martin betreedt tegen het einde van dit decennium onbekend terrein met de DBX, een SUV of crossover waarvan de fabrikant al in 2015 een studiemodel liet zien.

Aston Martin Vanquish S

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.