Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 28 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Fisker geeft prijzen van ‘radicaal nieuwe manier van leasen’

Fisker beloofde een radicaal nieuwe manier van leasen. Deze zou het introduceren bij de nieuwe SUV, de Fisker Ocean. Maar voor we de auto te zien krijgen, deelt het bedrijf al wat prijzen en informatie over de nieuwe dienst.

Fisker is al een tijdje aan het teasen met hun ‘milieuvriendelijkste SUV ooit’, oftewel de Fisker Ocean. En de fabrikant beloofde niet alleen dat de nieuwe auto goed is voor de bloemetjes en de bijtjes, maar ook voor de portemonnee van de eigenaar. De Ocean moet voor iedereen bereikbaar zijn en daarom werd er gekozen voor een abonnement dat geen minimale contractduur heeft. Met andere woorden: ben je de Ocean na een maand zat? Dan zeg je het abonnement op en lever je de auto weer bij de dealer in. Dat alles regel je via de bijbehorende Fisker Flexee App, die nu is gelanceerd.

Plekje in de rij

Bij die lancering horen twee belangrijke prijzen: het minimale maandbedrag en de kosten voor het plaatsen van een reservering. Met een aanbetaling van $250,- kan je je plekje in de rij voor een Fisker Ocean kopen. Als je dan ergens eind 2020 aan de beurt bent om je Ocean samen te stellen, krijg je de keuze om hem aan te schaffen of om hem op abonnementsbasis voor de deur te zetten. Hoeveel de SUV gaat kosten laat de fabrikant nog niet weten, de abonnementsprijs laat het bedrijf wel los: vanaf $379,- per maand. Daaronder valt al het onderhoud en mag er 30.000 mijl (48.271 km) per jaar mee gereden worden. Het maakt niet uit hoe je de Fisker Ocean wil rijden, de fabrikant vraagt ten alle tijden voor een aanbetaling van $2.999,- voordat de auto in 2022 geleverd wordt.

Naast de prijzen, deelt Fisker nog wat meer nieuwe informatie over de Ocean. Zo krijgt de auto een ‘California Mode’ waardoor inzittenden kunnen genieten van de zon en de lucht alsof ze in een cabrio zitten, maar zonder dat men in een cabrio zit. Wat dat precies betekent laat de fabrikant niet weten. Misschien is het wel een mooie term voor het rijden met alle ramen omlaag.

Prototype

De kersverse autofabrikant is voornemens om de Fisker Ocean ergens in januari 2020 aan het publiek te laten zien. De precieze datum hiervoor wordt volgende maand doorgegeven. Overigens krijgen we tijdens die presentatie niet een productiemodel te zien. Fisker belooft een volledig werkend prototype te tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.