Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 28 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Ford F-150 krijg herkansing in eerlijke tug of war tegen Tesla Cybertruck

Elektrische auto’s staan bekend om hun immense trekkracht. Iets wat de Tesla Cybertruck onlangs bevestigde in een wedstrijd tegen de Ford F-150. Maar deze strijd was oneerlijk, in het voordeel van de Cybertruck. Daarom wordt hij opnieuw uitgevoerd.

Tesla Cybertruck

Deze week verscheen er een video op Twitter waarin Tesla de trekkracht van de Cybertruck toonde. Op een heuvel werden Tesla’s nieuwste model en de Ford F-150 met de laadbakken naar elkaar toe gezet. Er werd een touw tussen gespannen en de twee mochten vervolgens een poging doen om elkaar van de plek te trekken. Hierbij had de bouwer van elektrische auto’s ogenschijnlijk het nadeel, want de Cybertruck moest Fords pick-up bergopwaarts trekken.

Oneerlijke strijd

Maar al snel was daar oppernatuurkundige Neil deGrasse Tyson, die het machtsvertoon van Tesla verpestte. Volgens hem was het een uiterst oneerlijke strijd, omdat de F-150 geen grip op de achterwielen had. De laadbak was helemaal leeg en met de motor voorin lag al het gewicht op de niet-aangedreven vooras. Het maakt volgens deGrasse Tyson dan ook niet veel uit wat Tesla tegenover de Ford had gezet, de Tesla had toch wel gewonnen, omdat elektrische auto’s eigenlijk altijd veel gewicht op de assen, en daardoor dus ook meer grip hebben.

Hij stelde voor om de wedstrijd tussen de Tesla Cybertruck en de Ford F-150 nogmaals te doen, maar dan met compleet afgeladen auto’s. Daardoor hebben ze beide maximale grip en is het een eerlijke strijd. Hoewel je ‘eerlijk’ in dit geval met een korreltje zout moet nemen, want de gekozen F-150 is in alle opzichten zwakker dan de Cybertruck. Tesla koos namelijk voor het achterwielaangedreven instapmodel van de Ford F-150.

Het is dan ook niet heel gek dat Elon Musk, CEO van Tesla, het voorstel van DeGrasse Tyson accepteerde. Volgende week kunnen we een nieuwe video van de Cybertruck en de F-150 verwachten.

Rezvani Tank

Rezvani

Over oneerlijke wedstrijden gesproken: Rezvani, de makers van de 1.000 pk sterke Rezvani Tank, willen het wel tegen Tesla opnemen op het gebied van kogelwerendheid. Waar de Tesla Cybertruck bestand is tegen 9mm kogels, kan de Tank 7,62 mm kogels uit een AK-47 aan. “Tesla, kom maar op met je ballen, dan komen wij met onze AK. Laten we een echte ballistische test doen, en als we dan toch bezig zijn, dan gaan we gelijk touwtrekken,” laat Ferris Rezvani, CEO van het bedrijf, weten. Daarnaast is hij het blijkbaar niet eens met het design van de Cybertruck, want hij biedt aan om dit gratis te verbeteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.