Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 aug 2019

Rezvani Tank is klaar voor oorlog met 1.000 pk

De Rezvani Tank heeft een update gekregen. En wat voor één. Hij heeft nu onder andere 1.000 pk uit een 6,2 liter V8, night vision en alle luxe van de wereld.

Rezvani Tank

Toen de Rezvani Tank in 2017 op de markt kwam was het al een extreem voertuig. De ruige TUV (Tactical Utility Vehicle), zoals de maker hem noemt, was een vreemde combinatie tussen een luxe vervoersmiddel en een gevechtsklare jeep. De 500 pk sterke 6,4 liter V8 maakte nu niet bepaald duidelijker wat we eigenlijk met de auto aanmoesten. Dat maakt de Amerikanen niets uit, want het recept was blijkbaar succesvol genoeg om de Tank een opfrisbeurt te geven.

Cijfers

De tweede editie van de Tank maakt zijn opwachting tijdens de Monterey Car Week deze week. Hij zal daar onder andere zijn ietwat strakkere uiterlijk tonen. Maar vermoedelijk zal er meer aandacht zijn voor de nieuwe motor. De 6,2 liter V8 komt namelijk uit een Dodge Demon en is daarom goed voor een belachelijke 1.000 pk en 1.180 Nm. Helaas laat Rezvani voor de rest geen cijfers los. Dus we weten niet wat de 0-100 km/h-tijd en de maximumsnelheid van de TUV is.

Als 1.000 pk iets teveel van het goede is, dan biedt de Californische bouwer ook de bekende 6,4 liter V8 met 500 pk, een 285 pk 3,6 liter V6 en zelfs een drieliter diesel met 285 pk aan. Prijzen starten bij $155.000,- (€138.416) en lopen op tot $349.000,- (€311.658) exclusief opties.

Luxe

Het interieur is wederom een erg opvallende plek in de Rezvani Tank, want tegen alle verwachtingen in is het een plek waar je in luxe vertoeft. Er is keuze uit verschillende soorten leren bekleding die afgewerkt kan worden met verschillende kleuren stiksels. Ook heeft de auto een 7,9 inch touchscreen waarmee het infotainmentsysteem aangestuurd kan worden. Desgewenst kan er zelfs Apple Carplay of Google Maps en andere apps op afgespeeld worden.

Rezvani Tank

Maar al die luxe doet afleiden van het kunnen van de Tank. Zo heeft hij een volledig werkend 4×4 systeem en rolt hij standaard op gigantische offroadbanden. Mocht je in het donker gaan rijden, dan heeft Rezvani een gigantische lichtbalk in het dak van de Tank verwerkt om de wereld om je heen te verlichten. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan de FLIR aangezet worden waardoor de bestuurder beschikt over nachtvisie. Oh, en de inzittenden hoeven niet bang te zijn dat alle elektrische systemen uitvallen bij een EMP-aanval, want de Tank is daartegen beschermd. Toch fijn om te weten.

Veiligheid

Voor nog meer veiligheid bestaat de Tank Military Edition. Deze heeft naast al het bovengenoemde ook nog een militaire run-flat banden, versterkte vering en ram-bumpers. Ook is de auto kogelwerend, is de onderkant beschermd tegen explosies en kan de benzinetank zichzelf herstellen. Om de echt hardnekkige aanvallers het hoofd te bieden kan de Tank de deurhendels onder stroom zetten, een rookscherm creëren, sirenes en stroboscopen af laten gaan en kan er hulp geroepen worden met een intercom. Kortom, als je ergens veilig bent, dan is het in een Rezvani Tank.

Reageer op artikel:
Rezvani Tank is klaar voor oorlog met 1.000 pk
Sluiten