Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is nog niet de laatste Ford GT voor Nederland

Nederland is weer een Ford GT rijker. Onlangs mocht de Utrechtse Ford-dealer Zeeuw & Zeeuw een bezitter van de vorige GT blij maken met de nieuwste versie. De supersportwagen is direct op Nederlands kenteken geregistreerd. Het is overigens niet het laatste exemplaar dat naar ons land komt. Mogelijk komen er zelfs nog twéé!

Of die auto’s ook een Nederlands kenteken krijgen, is nog de vraag. De klant bepaalt waar hij of zij de GT laat afleveren en in welk land de auto zijn registratie krijgt. De koper van de gele GT koos in ieder geval voor een kentekenplaatkleur in lijn met de exterieurkleur van de auto. De koper, die graag anoniem blijft, is een groot fan van de GT en gaat er ook van genieten, zoals het hoort.

Lees verder onder de video

Verkoop via de fabriek

In Nederland zijn nu twee exemplaren geregistreerd. Naast de gele GT ging er in 2021 ook een Heritage-editie op kenteken. Maar naast dit duo zijn er nog enkele exemplaren in Nederlandse handen. Ford Nederland wordt niet bij de afleveringen betrokken, aangezien de fabrikant zelf de klant kiest, begeleidt en met de auto gelukkig maakt. Daarnaast zijn niet alle exemplaren via Nederlandse adressen bij de fabriek aangevraagd. Volgens de woordvoerder van het merk is de gele GT niet de laatste sportcoupé voor ons land. Er is sprake van nog één of zelfs twee exemplaren.

Lees verder onder de video

Laatste ronde

De betreffende auto’s zullen dit jaar worden gebouwd, aangezien 2022 het laatste productiejaar van de supersportwagen is. Wanneer de laatste GT de Canadese productielocatie verlaat, heeft Ford 1350 exemplaren vervaardigd. De fabrikant bracht de auto’s in verschillende batches uit. De eerste lichting betrof 250 stuks, gevolgd door nog drie keer 250 exemplaren. Nadat de 1000e GT was verkocht, besloot Ford een finale ronde te doen voor 350 liefhebbers. Per sessie dienden de geïnteresseerden zich opnieuw in te schrijven. Vervolgens selecteerde Ford de kopers.

Meer GT’s in ons land dan verkocht

Van de vorige generatie GT kwamen er 101 stuks voor Europa beschikbaar, waarvan er één naar een Nederlandse klant ging. Van die eerste editie na de GT40 zijn er momenteel zeven van een Nederlands kenteken voorzien.

Lees verder onder de video

Het exclusieve Ford GT-dossier

Wat je moet weten over de Ford GT 2003

Zo ontstond het idee van de Ford GT 

Ook deze Ford GT is voor Nederland

Zo rijdt de nieuwste Ford GT 

Aan deze eisen moet je voldoen voor een Ford GT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.