Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Autosalon van Genève 29 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Autosalon van Genève in opbouw, dit had het moeten worden

De mooiste autobeurs ter wereld, de Autosalon van Genève, werd afgelast in verband met het Corona-virus. De beursopbouw was al in volle gang getuige deze unieke fotoreportage van het Zwitserse Radical-mag.com.

Trieste aanblik

Car of the Year-jurylid Peter Ruch van Radical-mag.com nam een kijkje achter de schermen bij de opbouw van de beurs in het Palexpo. De miljoenenoperatie was al in volle gang toen de Zwitserse overheid grote evenementen als de Autosalon van Genève besloot te verbieden om verder verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Op de foto’s zie je dat de meeste auto’s nog ontbreken maar veel van de stands hebben al wel vorm gekregen. Helaas werd de opbouw toen gestaakt. En dus gaat de Autosalon van Genève 2020 met deze foto’s de geschiedenisboeken in: een triest tafereel zonder auto’s en half afgebouwde stands.

Geen show, wel streams

Toch besluiten veel fabrikanten om door te pakken. Ze delen veel van hun nieuws dat ze op de beurs zouden tonen nu via live-streams komende maandag en dinsdag. Blijf dus kijken op deze site voor het laatste nieuws. Hieronder zie je het voorlopige schema van de virtuele show die ontstaat nu de ‘echte’ Autosalon van Genève niet meer doorgaat.

Maandag 2 maart om 15.00 uur Bekendmaking Auto van het Jaar Car of the Year 2020

Dinsdag 3 maart om 08.15 uur,  BMW

Dinsdag 3 maart om 08.30 uur, McLaren -onthulling McLaren live op Autovisie.nl

Dinsdag 3 maart om 08.45 uur,  Mercedes-Benz

Dinsdag 3 maart om 09.50 uur, Audi -video Audi A3 Sportback exclusief op Autovisie.nl

Dinsdag 3 maart om 10.10 uur Porsche -onthulling Porsche live op Autovisie.nl

Autosalon van Genève 2021

De 2020-editie van de Autosalon van Genève stond gepland van 5 tot en met 15 maart. De organisatie komt niet met andere data voor de autotentoonstelling. Volgens de Zwitsers is de voorbereiding dermate groot, dat een nieuwe datum kiezen niet mogelijk is. De eerstvolgende editie staat gepland voor maart 2021.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.