Autovisie
Autovisie Occasions 29 feb 2020

Drie vertrouwde tweedehands auto’s voor € 10.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Wat koop je voor maximaal € 10.000. De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

De meeste Nederlanders werken hard voor hun geld en laten fabrikanten die ze niet van oudsher kennen, simpelweg links liggen. Drie tips voor wie gewoon al gek genoeg vindt en zoekt naar tweedehands auto’s van een vertrouwd merk.

Occasions van vertrouwde merken: onze tips

Volkswagen Golf (vanaf 2012)

Een gewone 1.2- of 1.4-liter benzineversie is al vlot genoeg. Bovendien is een Golf lekker comfortabel, ruim genoeg voor vier volwassenen en met 380 liter inhoud is de bagageruimte de grootste van dit drietal. Bij een autobedrijf in Oud-Beijerland vinden we een donkergrijze 1.2 Trendline (2013, 115.000 km) voor € 9.999.

Oordeel van de Wegenwacht

Benzineversies met 1.2- of 1.4-liter inhoud willen weleens op drie cilinders gaan lopen nadat de bougiekabels ’doorslaan’. Niet mee doorrijden, maar de Wegenwacht bellen: die lost het ter plekke voor je op. Bij zogenoemde TSI- en TFSI-motoren is het zaak om de olie regelmatig te peilen.

Volkswagen Golf 3

Opel Astra (2009 – 2015)

Deze generatie Astra’s is om te zien niet heel modern meer. Wie ermee rijdt, zal echter tevreden zijn. De fijnste motor is de 1.4 Turbo. Gebruikte Astra’s zijn best gewild. Online stuiten we voor € 9.950 op een keurige, zwarte 1.4 Turbo ’Anniversary’-uitvoering (2012, 94.000 km) voor € 9.950 bij een autobedrijf in Obdam.

Oordeel van de wegenwacht

Bekende euvels als een kapotte krukas- of nokkenassensor en een versleten brandstofpomprelais zijn door de Wegenwacht met een noodreparatie te ondervangen. De elektrisch bediende handrem weigert weleens dienst. Een kapotte koelwatersensor veroorzaakt nodeloos paniek, want de motor líjkt alleen maar oververhit.

Opel Astra

Ford Focus (2011 – 2018)

Een Focus stuurt met gevoel en ligt uitstekend op de weg. Het interieur is groot genoeg voor vier volwassenen, de bagageruimte net iets krapper dan bij andere twee. Ga eens kijken bij de zeer complete, donkergrijze 1.0 Ambiente (2014, 82.000 km) bij een occasionbedrijf in Breda voor €9.999.

Oordeel van de wegenwacht

Als dit type Focus stilvalt, komt dat vrijwel altijd door de elektronica aan boord. Meestal kleinigheidjes die de Wegenwacht ter plekke kan verhelpen. Zoals een losgetrilde massakabel of een combinatie van storingen die wordt veroorzaakt omdat iemand per ongeluk tegen de zekeringkast onder het dashboardkastje heeft geschopt.

Autoverkopen Ford Focus

Ons advies voor tweedehands auto’s onder de € 10.000

De Astra vinden we de minste van de drie occasions. De Golf is fijn, maar naar verhouding te duur. Wij kiezen dus voor zo’n fijne Focus als keuze voor een vertrouwde tweedehands auto onder de € 10.000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drie vertrouwde tweedehands auto’s voor € 10.000 getipt
Sluiten