Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Deze Jaguar E-Type Series 3 uit 1974 is hypermodern

Het Britse bedrijf E-Type UK is gespecialiseerd in het nieuw leven inblazen van de beroemde Jaguar E-Type. Onlangs namen ze een Jaguar E-Type Series 3 uit 1974 onder handen. Dit is het resultaat na 3.000 restauratie-uren.

E-Type moest uniek worden

Je leest het goed: 3.000 uur is er gewerkt aan deze Jaguar E-Type Series 3. De kennelijk gefortuneerde eigenaar van de E-Type had als opdracht gegeven dat de auto niet alleen in perfectie conditie moest worden teruggebracht, maar ook dat de auto op een paar details zou worden aangepast, om hem echt uniek te maken. Het moest vooral zijn ultieme Jaguar E-Type worden. Met die wensen ging E-Type UK aan de slag. Het resultaat mag er zijn.

E-Type UK Jaguar S3 V12 6.1 1

V12-motor opgeboord

De V12-motor, origineel 5,3-liter groot, werd compleet aangepast. Het slagvolume werd vergroot naar 6,1-liter, de motor kreeg een nieuw injectie-systeem, een ECU-upgrade van Emerald en een nieuwe kabelboom. Het resultaat is een motorvermogen van een kleine 285 pk. De twaalfpitter ademt uit via een roestvrijstalen uitlaatsysteem en is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak.

E-Type UK Jaguar S3 V12 6.1 12

AP Racing

Andere aanpassingen? Denk aan een stijver chassis met RVS-bumpers, instelbare vering, nieuwe stabi’s, grotere remschijven met remklauwen van AP Racing en een directer reagerende stuurkolom. Tot slot heeft E-Type UK ook nog een speciale hardtop met Dynamat (materiaal gaat geluiden tegen) en unieke 16-inch wielen gemonteerd.

E-Type UK Jaguar S3 V12 6.1 8

Verlichting onder de motorkap

Ook wat gadgets betreft ging deze Jaguar E-Type er op vooruit. Zo heeft de coupé nu airco, LED-verlichting, een snelheidsmeter die de snelheid in km/h aangeeft, een surround sound-systeem en Bluetooth-technologie. Elektrisch verstelbare zijspiegels, met leder afgewerkte en verwarmbare stoelen, een start-/stopknop en zelfs verlichting onder de motorkap: deze Jaguar E-Type Series 3 heeft het allemaal. Een geslaagde restomod zoals dat in jargon heet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.