Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo werkt Wrong Way Alert van Ford

Ford introduceert Wrong Way Alert, een systeem dat spookrijden moet voorkomen. Het nieuwe veiligheidssysteem waarschuwt bestuurders voordat ze de verkeerde rijbaan van een snelweg of vierbaansweg oprijden.

In de war

“Bestuurders die moe zijn, in de war door onduidelijke verkeersborden, of die in slecht weer rijden, kunnen de verkeerde afslag nemen en komen er dan achter dat ze zichzelf en anderen op de snelweg in groot gevaar hebben gebracht”, aldus Jan Guesten, Development Engineer Driver Assistance Technologies bij Ford Europa. Ford hoopt spookrijden met het nieuwe Wrong Way Alert te voorkomen.

Traffic Sign Recognition

Ford heeft Wrong Way Alert gebaseerd op de bestaande Traffic Sign Recognition-technologie van Ford. “Dit systeem maakt gebruik van GPS-informatie van het boordnavigatiesysteem waarmee de locatie van de auto wordt vastgesteld en een naar voren gerichte, achter de voorruit gemonteerde camera. Met die camera worden belangrijke signalen gedetecteerd, zoals snelheidslimieten. De bestuurder kan deze vervolgens zien op het dashboard of het Head-updisplay “, aldus Ford.

Ga terug

Ford vervolgt: “In situaties waarin een bestuurder twee ‘ga terug’-borden aan elke kant van een oprit naar een snelweg of vierbaansweg passeert, laat de Wrong Way Alert een waarschuwing horen en krijgt de bestuurder een rood ‘ga terug’-symbool te zien en een mededeling dat hij de rijrichting moet controleren.”

De technologie is in eerste instantie alleen beschikbaar in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Wanneer Wrong Way Alert naar Nederland komt is nog niet bekend.

Zo werkt Wrong Way Alert van Ford

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.