Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze evenementen voor klassiekerliefhebbers gaan nog wél door

Vrijwel elk auto-evenement wordt dit jaar afgelast wegens de mondiale coronapandemie. Maar gelukkig is er een aantal grote evenementen dat wél doorgaat. We bespreken ze hieronder.

De klassiekerliefhebber heeft het zwaar dit jaar. Grote, geliefde evenementen vinden wegens de coronapandemie niet plaats en het is nog maar de vraag of ze volgend jaar wel kunnen doorgaan. Lang was er hoop dat Techno Classica, Goodwood Festival of Speed, Goodwood Revival en het Concours d’Elegance dit jaar nog wél zouden plaatsvinden. Maar helaas, door elk van die evenementen ging een streep. Toch is er dit jaar wel degelijk iets te beleven op het gebied van de klassieke automobiel.

InterClassics Brussel

Traditiegetrouw wordt de klassiekerkalender jaarlijks afgetrapt in ons eigen Maastricht, tijdens InterClassics. Sinds 2015 heeft de organisatie ook een evenement in Brussel op poten gezet. Dat klassiekerfestijn vindt vooralsnog plaats in het weekend van 20 november. De organisatie laat weten dat het alle maatregelen in acht neemt tijdens het evenement, dat dit jaar in het teken staat van racelegende Jacky Ickx. Mocht de organisatie uiteindelijk tóch genoodzaakt zijn om de stekker uit de 2020-editie te trekken, dan blijven de tickets geldig tot volgend jaar.

Interclassics Maastricht

Auto e Moto d’Epoca

Een nóg geliefder evenement vindt jaarlijks plaats in het Italiaanse Padua: Auto e Moto d’Epoca. Het land mag dan een van de grootste brandhaarden van deze coronapandemie zijn geweest, tot nu toe vindt het evenement ‘gewoon’ doorgang van 22 tot en met 25 oktober. De organisatie laat weten dat de lijst van standhouders met de dag groeit. “Autoliefhebbers kunnen niet meer wachten om elkaar na zo’n lange pauze te ontmoeten”, zo luidt het statement.

Zoute Grand Prix

In het Belgische Knokke vindt jaarlijks een prachtig auto-evenement plaats onder de naam Zoute Grand Prix. Ook die staat voor dit jaar nog op de planning. Van 8 tot en met 11 oktober kan elke liefhebber zijn hart ophalen in de Vlaamse badplaats. De organisatie bespreekt de situatie op 15 augustus, dus na die datum weten we meer over de doorgang van het evenement. Wil je al een beetje in de sferen komen? Kijk en lees dan een aantal van onze reportages over het bijzondere evenement via deze link!

De Knokke Zoute Grand Prix: uniek in Europa, van ongekende klasse

Nederlandse evenementen

Ook in Nederland trokken verschillende organisaties de stekker uit hun 2020-evenementen, maar een aantal vindt toch doorgang. Zo heeft de organisatie van de jaarlijkse Classic Gelderlandrit al laten weten een coronaproof plan klaar te hebben. Momenteel is er plek voor 50 inschrijvingen, de rest belandt op een wachtlijst. Mogen er op 12 september meer mensen worden toegelaten, dan komen de deelnemers van de wachtlijst aan de beurt.

Verder staat de Evenementenhal in Gorinchem op 25 oktober in het teken van de British Car Parts Day. Ook het Nederlandse Fête Renaultoloog vindt doorgang op 26 en 27 september in Evertsoord. De 65e Tulpenrallye, die op 25 oktober start in Bordeaux en op 31 oktober eindigt in Valkenburg, wordt vooralsnog dit jaar ook gewoon gereden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.