Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Oeps: man bestelt per ongeluk 28 Tesla’s en mag 1,4 miljoen aftikken

De Tesla Model 3 vliegt als een warm broodje over de toonbank. Maar dat-ie ook téveel kan worden verkocht, blijkt uit een opmerkelijk voorval in Duitsland.

Een Duitse klant wilde recent via het internet een Tesla Model 3 bestellen volgens de officiële site van de fabrikant. Dat ging mis, want nietsvermoedend bestelde hij er niet eentje, maar 28. Op Reddit beschrijft de zoon van de betreffende Duitser wat er precies is gebeurd.

Ford Kuga

De man in kwestie reed in een Ford Kuga, maar was die auto helemaal zat. Hij besloot een Tesla Model 3 te bestellen, mede omdat Duitsland de aankoop van elektrische auto’s momenteel flink stimuleert. Eerder dit jaar verdubbelde de overheid namelijk het subsidiebedrag. Waar een consument eerder €3000 ontving na aankoop van een EV, bedraagt dat inmiddels €6000. Wie een waterstofauto koopt krijgt €4500 terug, voor een stekkerhybride of hybride krijgt de consument respectievelijk €4500 en €3750 toe.

Goed, terug naar het voorval. De Duitser vulde online zijn gegevens in en drukte op de knop ‘bevestigen’. Maar omdat hij geen bevestiging kreeg, drukte hij nog een keer op de knop. Opnieuw geen bevestiging op de webpagina zelf. En dus bleef de man drukken. 28 keer, om precies te zijn.

Verbazing

Een paar uur later kreeg hij eindelijk een bevestiging en een melding van Tesla dat zijn order was verwerkt. Kijkende op de factuur viel z’n mond open van verbazing. Want het bleek dus dat hij een bestelling van 28 Tesla’s had geplaatst, met een prijs van €52.000 per stuk. Het totale prijskaartje: €1,4 miljoen. De man belde uiteraard direct met de klantenservice van de Amerikaanse fabrikant en legde het voorval uit.

Eerst vroeg Tesla nog een bedrag van 100 euro per auto voor het annuleren van de bestelling, maar inmiddels heeft de Reddit-gebruiker laten weten dat de autobouwer de complete bestelling kosteloos annuleert. De Duitser heeft uiteindelijk een nieuwe bestelling voor zijn Tesla Model 3 moeten plaatsen, waardoor-ie over enkele maanden gelukkig maar één exemplaar van de populaire EV kan verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.