Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Bentley Flying Spur is nu nóg meer een ultra-sedan

De Bentley Flying Spur is hét nieuwe topmodel van de Britse fabrikant. Door een nieuwe toevoeging aan de optielijst maakt-ie z’n status als ultra-sedan nog beter waar.

Bentley neemt dit jaar afscheid van zijn absolute vlaggenschip: de Mulsanne. Vorig jaar kondigde de autobouwer aan te stoppen met de productlijn, dit jaar zwaaien de Britten het luxepaard uit met een laatste speciale editie. De nieuwe en recent gepresenteerde Flying Spur moet het stokje van de Mulsanne overnemen, als ultra-sedan. Eerder dit jaar reden we al met Bentleys nieuwe topmodel, en beantwoordden we de vraag of je beter voor- of achterin de Brit kunt plaatsnemen.

Minder zitplaatsen

Nu voegt Bentley nieuwe mogelijkheden aan de lange optielijst van de Flying Spur toe om het topmodel nóg sterker te maken. Dat begint met de stoelconfiguratie. Waar de statige Brit eerst enkel als vijfzitter – en dus met achterbank – leverbaar was, daar is er nu de optie om ‘m als vierzitter – en dus met twee separate stoelen – te bestellen. In dat geval wordt de middentunnel vanaf het dashboard doorgetrokken tot de tweede zitrij, waardoor er een nóg sterkere luxebeleving achterin de sportsedan ontstaat.

Bentley Flying Spur

Ook krijgen de twee achterste passagiers dan een 5-inch aanraakscherm om auto-instellingen te bedienen, twee bekerhouders, extra opbervakken, twee usb-poorten en een 12 Volt-aansluiting. De armsteun kan eveneens verwarmd worden, een draadloos oplaadpunt is ook mogelijk.

Hout en carbon

Binnenin voegt Bentley nog wat nieuwigheden toe, zoals een nieuw en hertekend stuurwiel en nieuwe ontwerpen voor de inleg van het dashboard, in hout en glanzend carbon fibre.

Bentley Flying Spur

Verder kunnen Flying Spur-klanten nu kiezen uit drie extra kleuren, alhoewel je als Bentley-klant natuurlijk elke kleur kunt kiezen die je wilt. Het gaat om Viridian, Patina en Snow Quartz. Eerstgenoemde is Bentleys interpretatie van British Racing Green, de kleur Patina is volgens de fabrikant geïnspireerd door ‘gepolijst metaal met een mix van champagne en zijde’. Dat u het maar weet. Snow Quartz is, niet geheel verrassend, een nieuwe kleur wit. En omdat veel Continental GT-klanten kiezen voor zwarte wielen, voegt Bentley die optie ook toe voor de nieuwe Flying Spur.

Prijzen voor deze nieuwe opties maakt Bentley nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.