Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

De Mercedes-Benz 600 van Elvis Presley staat te koop

Op zoek naar een bijzondere Mercedes-Benz 600? Via Bring a Trailer kun je het oude exemplaar van de legendarische Elvis Presley kopen.

Denk je aan de Mercedes-Benz 600, dan denk je vooral aan een auto waar boeven en dictators in reden. Maar de 600 was óók een auto voor de grootste sterren van de wereld, want destijds was het een concurrent voor bijvoorbeeld Rolls-Royce en Cadillac. Een van de grootste muzikanten ooit, Elvis Presley, reed er ook in. In twee zelfs, waarvan er nu eentje te koop staat.

Hollywood

Het gaat om een model uit 1969, dat Presley destijds nieuw kocht in Hollywood. Hij betaalde er 15.500 dollar voor en ontving ‘m aan het eind van 1970. De auto heeft jaren in Presleys huis in Memphis gestaan. Daarna gaf de rockster de auto aan Jimmy Velvet, zanger en tevens een van de beste vrienden van Presley.

Mercedes-Benz 600

Na de dood van Elvis Presley plaatste Velvet de auto in zijn Elvis Presley Museum (Velvet bouwde een museum kort na de dood van zijn vriend). Rond het begin van de jaren ’90 verkocht hij de auto aan de CEO van winkelketen Dollar General, die zo’n 36.000 dollar in de Mercedes-Benz 600 stak. Hij liet onder andere de remmen, ophanging en het uitlaatsysteem vernieuwen. In 2002 wisselde de 600 opnieuw van eigenaar. Tot dat moment stonden er net geen 60.000 mijl op de teller. Die heeft de huidige eigenaar in achttien jaar wel op gekregen. De auto is in al die jaren goed onderhouden, zoals de advertentie laat zien.

Machtige V8

De 600 is nog helemaal origineel. Onder de kap ligt een machtige 6,3-liter V8 M100-motor, gekoppeld aan een viertraps automaat. De Benz rolde destijds met zo’n 300 pk uit de fabriek, waarbij al dat vermogen naar de achterwielen werd gestuurd.

Qua opties en accessoires is deze Benz zelfs voor huidige maatstaven best complex. Zo bevat-ie hydraulische ramen en is de airconditioning op de tweede zitrij gescheiden van die van de eerste. Tussen de voorstoelen zit een klein koelkastje. Wie de 600 koopt, krijgt daar ook de originele facturen, het overige papierwerk en een kopie van Presleys rijbewijs uit 1975 bij.

Huidige bod

De andere 600 die ooit van Presley was, werd in 2010 al verkocht voor bijna 188.000 dollar. Op dit moment staat het huidige bod voor deze voormalige Presley-Benz op 218.500 dollar. In het verleden gingen er meer auto’s van Presley onder de hamer, zoals een Mercedes-Benz 280 SEL en een BMW 507.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.