Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Henrik Fisker is alweer bezig aan het volgende model

Je kunt alles zeggen van Henrik Fisker, maar een doorzetter is hij wel. De Deen is namelijk alweer bezig met z’n volgende model.

En dat terwijl zijn ‘eerste’ auto nog niet eens is verschenen. Henrik Fisker ken je mogelijk (en onder andere) van de fraai gelijnde sportsedans, die een tijd geleden veel in Nederland te zien waren. De Fisker Karma, zoals de auto heette, was een sportief gelijnd hybride-model met range-extender. Een populaire auto in ons land, maar internationaal ging het iets minder. Fiskers bedrijf ging een paar jaar geleden op de fles, maar dat weerhield hem er niet van om een nieuw automerk op te richten. In 2016 claimde hij met ‘een revolutionaire auto’ te komen. Vorig jaar kondigde hij de komst van de Ocean aan: een elektro-SUV met een aantrekkelijk prijskaartje.

Radicaal

Dat wordt dus zijn ‘eerste’ nieuwe model, maar toch is het al een tijdje stil rondom die auto. Dat weerhoudt hem er niet van om met het volgende project te beginnen. Op Twitter zegt hij namelijk alweer bezig te zijn met een nieuw model. “Ik ben net begonnen met het ontwerpen van ons nieuwe voertuig. Hij wordt radicaal!

Wat voor auto het is, weten we nog niet. Mogelijk borduurt Fisker met z’n team voort op de Emotion, een conceptauto die ze in 2017 presenteerden. Wel zien we synoniemen tussen het ontwerp van deze lichtunits en het front van de Ocean, de elektro-SUV. De vorm van deze unit komt namelijk overeen met de led-strips onder de lichtunits van de Ocean.

Begin dit jaar presenteerde Henrik Fisker de productieversie van de Ocean. Bijzonder aan die auto is dat het bereik 482 kilometer bedraagt, hij binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 kmh optrekt en minder dan 40.000 euro kost (excl. belastingen). Bij welke uitvoeringen die specificaties horen, blijft nog even onduidelijk. De verwachting is dat de Ocean ergens in 2022 op de Amerikaanse markt wordt geïntroduceerd. Zoals het er nu naar uitziet, gaat Fisker de Ocean ook bouwen in Europa. Er waren plannen om dat samen met Volkswagen te doen en dus het MEB-platform als basis te gebruiken, maar die plannen zijn van de baan. Naar verluidt gaat Fisker samenwerken met Magna Steyr, een inmiddels bekende speler in de elektro-wereld, gevestigd in Oostenrijk. Wanneer de auto’s van de band moeten rollen, is nog onbekend.

Karma Revero

Overigens is die Fisker Karma ook alweer gereïncarneerd. Het model heeft inmiddels de naam Karma Revero en is qua techniek onveranderd. Ook is-ie al een tijdje in Nederland. Meer weten over die auto? Dat kan via dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.