Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes van The King of Rock ‘n’ Roll onder de hamer

Elvis- en/of Mercedes-fans opgelet: binnenkort wordt de Mercedes-Benz 280 SEL van ‘the King’ geveild.

Smaak

Reed Elvis Presley dan niet bij voorkeur in gepimpte Lincolns en Cadillacs, zoals er eentje in het Louwman Museum staat? Nou, nee. Presley bezat ook auto’s als een BMW 507 en een De Tomaso Pantera. Maar hij had een voorkeur voor Mercedes-Benz. The King had dus zeker wel goede smaak.

Zeldzame uitvoering

De Mercedes-Benz die eind september door veilinghuis Barrett-Jackson wordt geveild, is de 280 SEL (type W108) die Presley in 1971 nieuw kocht. De auto is voorzien van een 2,8-liter zes-in-lijn met 180 pk in combinatie met een drietrapsautomaat. Met een productieaantal van slechts 8.250 is dit een van de zeldzamere uitvoeringen van de W108.

Talloze opties

Presley liet de auto spuiten in de kleur Alpha Crystal Blue Metallic, dezelfde kleur als zijn Mercedes-Benz 600. Verder liet hij de 280 SEL voorzien van talloze opties, zoals rem- en stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare zijruiten, airco en een Becker Europa AM/FM-radio met 8-track – wie kent dát nog?

Zonder reserve

De auto bleef tot aan zijn dood in 1977 in Presleys bezit. Sindsdien heeft de auto zijn dagen gesleten in een Amerikaans automuseum. Volgende maand wordt Presleys Mercedes-Benz 280 SEL – kavel 725 – met de bijbehorende documenten en zonder minimumprijs verkocht door Barret-Jackson. Dat gebeurt tijdens de veiling in Las Vegas op 27-29 september a.s. Daar gaat overigens ook een Alfa Spider die van bokser Mohammad Ali is geweest, onder de hamer.

Foto’s Barret-Jackson en www.elvismatters.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.