Autovisie
Autovisie Nieuws 20 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin neemt James Bondauto DB5 weer in productie

Altijd al een James Bondauto willen hebben? Bof jij even. Aston Martin bouwt de DB5 van de Britse geheim agent na. Die wil je hebben, want een coolere James Bondauto is er niet. Er kleeft echter één nadeeltje aan.

Dat nadeeltje is de prijs. Aston Martin wil ruim 2,75 miljoen Britse ponden voor de Goldfinger DB5 continuation edition hebben. Exclusief belastingen. Dat is voor de meeste mensen even slikken. Mocht je echter net als de goudhandelaar Goldfinger uit de film over ruim voldoende liquide middelen beschikken, weet dan dat Aston Martin 25 replica’s voor de verkoop bouwt. Inclusief draaibare kentekenplaten zoals het origineel die ook heeft!

The Aston Martin DB5 on Whitehall, London.

Schietstoel

De Goldfinger DB5 is voorzien van meer gadgets, maar Aston Martin verklapt nog niet welke. De DB5 uit de film met Sean Connery als James Bond is uitgerust met kogelwerend glas, mitrailleurs aan de voorkant en een schietstoel. De gadgets worden ontwikkeld met Chris Corbould. Hij is supervisor special effects van diverse James Bondfilms. De DB5 schitterde in meer James Bondfilms waaronder de meeste recente, Spectre.

Geruststelling

Aston Martin bouwt de Goldfinger DB5 in de fabriek waar ook de DB5 van de Britse geheim agent van de band rolde, namelijk in Newport Pagnell. Een tamelijk authentieke replica dus, hoe gek dat wellicht ook klinkt. Aston Martin geeft wel aan dat de kwaliteit en betrouwbaarheid op het niveau van nu liggen. Dat is een geruststelling, want zo goed waren die oude Engelse auto’s vroeger niet.

Aflevering in 2020

De Goldfinger DB5 komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Aston Martin en EON Productions, de producent van James Bondfilms. In 2020 verwacht Aston Martin de eerste exemplaren af te leveren. Overigens kun je de originele James Bond-auto in het Louwman Museum in Den Haag zien. Inclusief schietstoel, mitrailleurs en draaibare kentekenplaten. En voor minder dan 2,75 miljoen pond.

Bond’s DB5 parked up while he has a lesson with Professor Inga Bergstrom at Oxford University.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.