Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dé achtervolgingsscène uit de film Bullitt (1968)

Zonder twijfel behoort de scène tussen een Ford Mustang en een Dodge Charger uit de film Bullitt uit 1968 tot een van de meest spraakmakende en spectaculaire achtervolgingsscènes aller tijden. In de volgende aflevering van Sjoerds Weetjes, nummer 175 alweer, refereert Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen aan de legendarische film.

Bullitt is een geweldige film voor de autoliefhebber. Hoofdrolspeler Steve McQueen rijdt in een in Dark Highland Green gespoten Mustang door de straten van San Francisco en zet de achtervolging in op een Dodge Charger. De hele road rage duurt meer dan tien minuten, waarbij een deel van de achtervolging is opgenomen in straten die voor het publiek onveranderd toegankelijk waren. Mocht je de achtervolgingsscène niet kennen, dan kun je het hele stuk hieronder bekijken.

Mustang Bullitt

Vijftigste verjaardag Bullitt

Aflevering 175 van Sjoerds Weetjes gaat niet over de film Bullitt, maar over de auto die de rolprent – een heerlijk oud woord – voortbracht. Hij richt zich op de laatste special edition die Ford naar aanleiding van de film in 2018 lanceerde. Bullitt vierde toen zijn vijftigste verjaardag en Ford bracht naar aanleiding van dat heuglijke feit een actiemodel uit. Het was pas de derde maal dat Ford een Bullitt-editie van de Mustang lanceerde. Sjoerd legt dan ook uit dat de autobouwer zeker niet zomaar de naam ‘Bullitt’ mag gebruiken. Hij legt tevens uit hoe de auto is ontstaan en waarom het allereerste exemplaar is geveild. Sjoerds Weetjes 175 zie je vanaf vrijdag 27 maart op Youtube.com/autovisie en op Autovisie.nl.

Herbie

Het is niet de eerste keer dat een filmauto aanleiding voor een aflevering van Sjoerds Weetjes is. Eerder bracht Sjoerd vier originele exemplaren van filmlegende Herbie voor de camera. In die aflevering vertelde hij de geheimen en het achtergrondverhaal van de ‘levende kever’ en liet hij zien hoe Herbie zogenaamd zelf kon rijden. Mocht je de aflevering hebben gemist, zie de video hier.

Bullitt voor petrolheads

De achtervolgingsscène tussen de Ford Mustang en Dodge Charger in de film Bullitt zie je hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.