Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Ford eert legendarische actiefilm Bullitt met speciale Mustang

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de legendarische actiefilm Bullitt op het witte doek verscheen en dat is de heren van Ford niet ontgaan. Ter gelegenheid van die vijftigste verjaardag brengt de Amerikaanse autobouwer een ode aan de automobiele hoofdrolspeler uit de filmklassieker. Op de North American International Auto Show 2018 trok Ford het doek van de gelimiteerde Mustang Bullitt.

Mustang Bullitt, zo luidt de officiële naam van het actiemodel. De Amerikaanse marketeers hebben zich niet ingespannen om het limited edition-model een spectaculaire naam te geven. Dat is feitelijk ook niet nodig, want wie Bullitt zegt weet direct de associatie tussen de Mustang Bullitt en de beroemde speelfilm. Hoofdrolspeler Steve McQueen maakte in 1968 de Mustang legendarisch –voor zover de auto toen al niet was- door een achtervolgingsscène van bijna tien minuten. De Fastback in de groene carrosseriekleur vormt sindsdien de schakel tussen Ford, Steve McQueen en de film.

DARK HIGHLAND GREEN

Natuurlijk is de nieuwe limited edition van de Mustang er wederom in de groene kleur, Dark Highland Green gedoopt. Maar de fabrikant levert de limited edition ook in een zwarte tint, Shadow Black om precies te zijn. In beide gevallen kleurt de stitching groen. Andere herkenningspunten zijn de rode (Brembo) remklauwen, de witte pookknop, een met leder bekleed verwarmd stuurwiel, zwarte grille en chromen afwerkingsdetails voor onder andere de grilleomlijsting.

GT-MOTOR

Voor de aandrijving zorgt de bekende 5,0 liter V8-motor, maar het blok is voor deze gelegenheid opgevoerd tot 475 hp. Daarmee komt de Mustang Bullitt tot een topsnelheid van 281 km/h, 13 km/h hoger dan gebruikelijk. Aan de achtpitter koppelt Ford een handgeschakelde transmissie.

ZOMER

Ford levert de Mustang Bullitt in een gelimiteerde oplage. Het aantal exemplaren is niet bekend. De levering start deze zomer.

LEES OOK: VERNIEUWDE FORD MUSTANG KRACHTIGER EN SNELLER

EERDER EDITIES

Het is niet voor het eerst dat Ford op basis van de Mustang een Bullitt-versie aanbiedt. In 2001 en 2008 verscheen een eerdere editie.

50 years of history — Original 1968 Bullitt Mustang and 2019 Mustang Bullitt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.