Autovisie
Autovisie Nieuws 14 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Twee opties voor Ford Mustang Bullitt

De 2019-allocatie voor Europa op de Ford Mustang Bullitt is inmiddels vergeven. Nederland krijgt slechts één exemplaar die via de officiële weg wordt geleverd. Deze auto komt toevallig in handen van de Nederlandse importeur. Toch kun je de Bullitt ook gewoon samenstellen in de online configurator. Voor de fun zullen we maar zeggen. Wat blijkt? Er bestaan twee opties voor deze muscle car.

Ford Mustang Bullitt Duik in de prijslijst Foto 12
Duik in de Prijslijst: Ford Mustang Bullitt

Open Air Induction System

Een koopje is de Ford Mustang Bullitt niet, want voor de sportcoupé met 460 pk en 529 Nm sterke 5,0-liter V8-motor met Open Air Induction System betaal je minimaal 117.845 euro (fiscale waarde). Inclusief de kosten rijklaarmaken (1.100 euro) betaal je 118.945 euro. De Ford Mustang Bullitt is ontwikkeld ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de legendarische film Bullitt.

Huurmoordenaars

Om die reden is deze Mustang voor diverse mensen vast een droomauto. Wat is er dan leuker om de auto zelf samen te stellen in de online configurator? Precies dat hebben we gedaan. Ford levert de Mustang Bullitt standaard in de kleur Bright Highland Green. Dit is historisch gezien de meest verantwoorde kleur, omdat de ’68 Mustang GT Fastback in de film Bullitt dezelfde kleur heeft. De film Bullitt ken je misschien wel van de 10 minuten lange achtervolging waarbij hoofdrolspeler Steve McQueen achter het stuur van de zojuist genoemde Mustang twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco.

Shadow Black

Is groen toch niet helemaal jouw kleur? Ford heeft nog één andere optie: de kleur Shadow Black. Die kleur heeft een meerprijs van 700 euro. Tot slot is er nog een optie: het MagneRide-onderstel.
Je krijgt voor 2.000 euro meer speciale dempers met magnetische vloeistof. MagneRide-technologie optimaliseert het weggedrag in bochten en tijdens remmen.

MagneRide-dempers

Hoe dat precies werkt? Sensoren monitoren de omstandigheden op de weg en elektromagneten passen duizend keer per seconde het magnetisch veld in de dempers aan om de ijzerdeeltjes in de olie in de afzonderlijke dempers te richten. Daarmee zorgen de MagneRide-dempers voor een hogere dempingsweerstand in bochten met een stabieler weggedrag tot gevolg. Wie rustig rijdt, krijgt er meer comfort voor terug.

Eindprijs

Een andere kleur en MagneRide-dempers, dat zijn dus de enige opties op een Ford Mustang Bullitt. Vink je beide opties aan, dan kost je Bullitt-variant 2.700 euro meer. In theorie kan je Bullitt dus 121.645 euro kosten, zonder zwarte kleur ben je 120.945 euro kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.