Autovisie
Autovisie Nieuws 13 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Daimler en Bosch testen autonoom rijden in San José

Daimler en Bosch bundelen de krachten om verregaand en volledig geautomatiseerd rijden (Level 4/5) verder te ontwikkelen. De testlocatie wordt San José, gelegen op de zuidelijke oever van San Francisco Bay in Silicon Valley.

On-demand chauffeursservice

San José is de op twee na grootste stad in Californië meer dan één miljoen inwoners. De stad wordt het toneel voor tests met een on-demand chauffeursservice (ride-hailing) die recent werd aangekondigd door Daimler en Bosch. De tests gaan informatie verschaffen over de wijze waarop volledig geautomatiseerde en bestuurderloze auto’s kunnen worden geïntegreerd in een multimodaal mobiliteitsnetwerk. In de pilot heeft een geselecteerde gebruikersgroep de kans een zelfrijdende auto, met aan boord een bestuurder die bij problemen kan ingrijpen, naar een oppiklocatie te laten komen en vervolgens automatisch naar de bestemming te rijden.

Daimler Bosch Urban San José Mercedes-Benz S-Klasse 2

Gebruikersgroep

Daimler en Bosch gaan met geautomatiseerde Mercedes-Benz S-Klasses de service aanbieden aan een geselecteerde gebruikersgroep in het testgebied langs de verkeersader San Carlos Street/Stevens Creek Boulevard tussen het stadscentrum en West-San José. Hier zal de bevolking naar verwachting met 40 procent groeien, alleen al in de komende twee decennia.

Toekomstige mobiliteitsbehoeften

“Het pilotproject is een kans om te ontdekken hoe autonoom rijdende auto’s ons kunnen helpen om beter in te spelen op toekomstige mobiliteitsbehoeften”, stelt Sam Liccardo, burgemeester van San José. “We moeten met nieuwe oplossingen komen op het gebied van stedelijke mobiliteit”, zegt dr. Stephan Hönle, Senior Vice President van de business unit Automated Driving bij Robert Bosch GmbH. “Geautomatiseerd rijden helpt ons om met een totaalpakket te komen voor toekomstig stedelijk vervoer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.